VİDEO - Tigris Haber 9 yaşında

VİDEO - Tigris Haber 9 yaşında
Gazetemiz Tigris Haber, 8 yılını geride bıraktı. Bağımsız, objektif ve eşitlikçi haber anlayışı ile 21 Aralık 2013’te başladığımız yayın hayatımız, 2022 yılında da aynı anlayış ile devam edecek.

TİGRİS HABER - Tigris Haber’in twitter ve facebookta yaklaşık 70 bin abonesi bulunmakta. Youtube kanalımızda 12 bin, instagramda ise yaklaşık 7 bin olan takipçi sayımız her geçen gün artıyor. 2022 yılında daha fazla abone ve takipçi sayısı ile Diyarbakır ve bölge illerinde daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hem takipçilerimize hem de haber merkezimize telefonla ulaşarak, haber ihbarında bulunan okurlarımıza teşekkür ederiz.

Tigris Haber İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman ve Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin 2021 yılını değerlendirdi. 2022’ye dair Tigris Haber’in hedeflerini anlattı:

Ahmet Tanaman (Tigris Haber İmtiyaz Sahibi)

21 Aralık günü yayın hayatına başlayan ve en uzun gecenin karanlığını yırtarak sessizliğin sesi olan tigris haber gazetesi başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölge illerinde okuyucusuyla buluştu. Geçen yıl oldukça, memleketine büyük fayda sağladı. Bulunduğu kent için hemen hemen tüm sorunları tarafsız bir dille dile getirmeye çalıştı. Kente ve kentte yaşayanlara büyük katkıda bulunduk. Haber açısından iyi geçti. Ekonomik olarak tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de ciddi ekonomik sıkıntılar oluştu. Bu sıkıntılar her yere sirayet etti. Kağıtta dışa bağımlı olduğu için pahalandı. Tigris  9 yaşında. Ama aslında 54 yıllık bir geçmiş üzerine kurulu.

tigris-foto-1.jpg

Bölgede ilk kurulan gazetelerden biri Yeni Yurt Gazetesi, Tigris olarak ismini değiştirip yoluna devam etti. Tigris kentte, haberciliğin döneme öncülük etmesi konusunda öncü olmaya gayret etti. Bu gayret devam edecek. Biz gazete olarak bu işe başladığımız andan itibaren şunu söyledik. Bizim bir görevimiz var, devletin bazen kendini halka anlatamadığı anlar var. O anlarda devleti halka anlatabilmektir. Büyük çoğunlukta devletin milletin sesini duyamadığı, anlayamadığı anlar yaşanıyor. O zamanda milletin sesi olarak halkın taleplerini devlete iletebilmek için çabaladık. Yeri geldiği zaman devletin, yeri geldiği zaman halkın sesini devlete ulaştırdı. Yeni dönemde daha fazla dijitalleşerek devam edeceğiz.

İlyas Akengin (Genel Yayın Yönetmeni)

2021 pandemi ile sorunlarla, ekonomideki belirsizliklerle geçti. Küçülmeye giden gazeteler oldu, kapanan kurumlar oldu. Basın açısından iyi olmayan bir süreçten hep birlikte geçtik. Tigris Haber bu zorlu süreçte büyüyerek yoluna devam etti. Kente, olup bitene duyarsız kalmadık. 6-7 kişilik dar ekibiyle kentte olup biteni duyurmaya devam etti. Bu anlamda ben çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zorlu sıkıntılı süreçte, vatandaşın sorunlarının çözümünde ciddi bir katkıları oldu. Tigris Haber’in kadrosu az ama yaptığı iş büyüktür.

tigris-haber-9.jpg

Bu minvalde yoluna devam edecek. Tigris Haber kentte olup bitenle ilgili herkese eşit mesafedeki yayın çizgisiyle, tarafsız, objektif bir şekilde haber yapmaya devam edecek. Daha da büyümek, sesimizi bölge illerine duyurmak isteriz. Çıkış sloganımız, Diyarbakır, bölge, Türkiye. Diyarbakır hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Olumlu bir iz bıraktık. Elimizdeki veriler, takipçi sayımız bu söylüyor. Biz de onların sesi olmaya devam edeceğiz.

tigris-haber-6-001.jpg

2022 yılı için de düşüncelerimiz var. Hedefimizi üst noktaya taşımak için girişimlerimiz sürüyor. Personel sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Teknik anlamda, dijital anlamda daha geniş kitlelere hitap etmeyi planlıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.