VİDEO - Tıkanan kanalizasyonda biriken su iş yerine sızdı

VİDEO - Tıkanan kanalizasyonda biriken su iş yerine sızdı
Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde tıkanan kanalizasyonda biriken sular, sızan koku mahalle sakinlerinin ve işyeri sahiplerinin tepkisine neden oldu.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde tıkanan kanalizasyonda biriken sular, sızan koku mahalle sakinlerinin ve işyeri sahiplerinin tepkisine neden oldu. Fuat Akmaz, “Cuma gününden beri benim iş yerimi su basmış durumda. Kokudan içeri girilemiyor. Aramadığım, başvuru yapmadığım yer kalmadı” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan 202 no’lu sokakta kanalizasyon tıkanınca işyerlerini su bastı, mahalleyi, koku sardı. Mahalleli, 5 gündür kanalizasyon giderlerinin tıkanmasından dolayı ortaya çıkan kokudan dolayı rahatsız olduklarını ve yaptıkları başvurulara rağmen Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DİSKİ) kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürdü.

Kanalizasyon sorununu nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Fuat Akmaz, “Kokudan dolayı sokağa çıkamıyoruz. Cuma gününden beri kanalizasyon tıkanıklığından dolayı iş yerime su sızıyor. Arayıp başvuru yapmadığımız yer kalmadı. Basını çağıyoruz dediğimiz için bugün gelip temizlediler, ama yarın gene aynı sorun yaşansın istemiyoruz” dedi.

diski-kanalizasyon-4.jpeg

Aramadığım yer kalmadı

Mahallenin yaklaşık 5 yıldır kanalizasyon sorunu yaşadığını ifade eden Fuat Akman, “Çıkmaz sokakta 3 tane kanalizasyon var, Cuma gününden beri tıkalı. DİSKİ’yi arıyoruz, gelip bakıp gidiyorlar. Hiçbir şey yaptıkları yok, sonra bize ‘arıza sorununuz giderilmiştir’ diye bir mesaj geliyor. Gidip bakıyoruz kanalizasyon tıkanıklığı aynı şekilde devam ediyor. Cuma gününden beri benim iş yerimi su basmış durumda. Kokudan içeri girilemiyor. Aramadığım, başvuru yapmadığım yer kalmadı. Ben mağdur olduktan sonra basına haber verdiğimi duyunca bugün gelip tıkanan yerleri temizliyorlar. Artık vatandaş olarak bu mağduriyeti yaşamak istenmiyoruz” dedi.

diski-kanalizasyon-1.jpeg

İsyan edecek duruma geldik

Kanalizasyon sorunundan dolayı iş yapamadığını söyleyen Akman, “Sadece ben değil, bu mahallede yaşayan bütün komşularım çıkan kokudan rahatsız oluyor. Biz sesimizi duyurmaya çalışmaktan yorulduk. 5 gündür artık isyan edecek dereceye geldik. Benim dükkânımı su basmış kovalarla temizlemek zorunda kalıyorum. Bizler bu ülkeye vergisini veren insanlarız. Belediye’nin hiçbir şey yaptığı yok. DİSK kendi işini doğru dürüst yapmıyor. Biz kanalizasyon kokusu çekmek zorunda değiliz. İşlerini doğru dürüst yapsınlar” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.