VİDEO - Türkiye’de ilk, Diyarbakır’da engelliler korusu oluşturuldu

VİDEO - Türkiye’de ilk, Diyarbakır’da engelliler korusu oluşturuldu
Türkiye’de ilk defa Diyarbakır öncülüğünde engellilerden oluşan Türk Halk Müziği (THM) korosu oluşturuldu. Engellilerden oluşan koro konser, turne ve etkinliklerde kentin müzik kültürünü tüm Türkiye’ye tanıtacak.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir bünyesinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelli Şubesi’nin çabaları ile kenttin en güzel korosu oluşturuldu. Sümerpark’ta bulunan Engelli Hizmetleri bölümünde kurulan koro sadece engellilerden oluşuyor. Kimisi görme, kimisi yürüme özürlü olmasına rağmen hayatlarını müziğe adamış olan bu insanların tek hedefi engelli olmalarına rağmen Diyarbakır’ı temsil etmek. Hayatları boyunca belki hiç göremeyecek ve hiç yürüyemeyecek olan toplumun eşit, onurlu ve vazgeçilmez insanları engelliler, söyledikleri türkü ve şarkılarla herkese deyim yerindeyse acının ne demek olduğunu hissettiriyor. Yaklaşık bir yıldır burada görev yapan Müzik Öğretmeni olan Halil Gümüş eşliğinde provalar yapan THM korosu ülkede ve bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Repertuar anlamına ilk konserini 3 Aralık’ta vermek için çalışmalarına hız veren koro 12 kişiden oluşurken, başvuru olması durumunda sayının artırılması düşünülüyor.

kadir.jpg

İLK KONSER 3 ARALIK’TA

Engelli korosunun oluşmasında büyük emekleri olan Müzik öğretmeni Halil Gümüş, “Ben, bağlama hocam özel eğitimli hocam ile birlikte engelli kardeşlerimizden oluşan bir THM korosu oluşturuyoruz. Şu an bölgede ve ülkede bir ilk olarak bizler bu projeye başvurduk. Şu anda çalışmalarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz 3 Aralık’ta Diyarbakır halkına çok güzel bir konser verdik. O zaman süremiz azdı diye çok fazla çalışamadık. Bu 3 Aralık’ta repertuar anlamında çok güzel bir konser vermeyi düşünüyoruz. Bu konuda başta bize destek veren Diyarbakır valimize, Sosyal Hizmetler Daire Başkanımıza, Engelli Şubemize ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyoruz.  Çünkü bu bir ekip işidir ve biz onların destekleri ile buradayız. Bu arkadaşlarımıza hizmetimiz boynumuzun borcu oldu bu hizmetimiz birdi ise, bu beş katına çıktı. Kardeşlerimize müziği sevdirdik. Zaten evde oturuyorlar “dedi.

engelli-koro.jpg

‘TURNELERE ÇIKMAK İSTİYORUZ’

Engelli koroda yer alan Velat Bozkuş ise, burada ki hedefimiz öncelikle Türkiye’de ilk defa kurulacak olan engelli korosunu oluşturmak. Bu koroyla birlikte Diyarbakır genelinde ve ilçelerde konser vermek.  Daha iyi yerlere gelip, turnelere çıkmak istiyoruz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.