VİDEO- Validen Güleç Köy’e ziyaret: Kadın istihdamını artıracağız

VİDEO- Validen Güleç Köy’e ziyaret: Kadın istihdamını artıracağız
Diyarbakır’da kadın emeğiyle kuru domates, reçel ve salça üreten Güleç Köy’ü ziyaret eden Vali Ali İhsan Su, kentte kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Silvan Yolu üzerindeki Güleç Köy’ün üretim ve sergi tesislerini ziyaret etti. Güleç Köy Kurucusu Özlem Külahci tarafından karşılanan Ali İhsan Su, ilk olarak domateslerin kurutulduğu alana gitti, ardından tarlada incelemelerde bulundu. Vali Su, Özlem Külahci’dan üretim aşamaları ile ilgili bilgi aldı.

validen-gulec-koy.jpg

‘Kadın girişimci sayısı artmalı’

Güleç Köy’de 15 kişinin istihdam edildiğini belirten Ali İhsan Su, mevsimsel olarak istihdam sayısının 400’e yükseldiğini söyledi. Diyarbakır’da kadın istihdamını önemsediklerinin altını çizen Su, “Burada, domates kurutması, reçel, salça üretimi yapılıyor. Her mevsimde bir ürün işliyorlar. Paketlemesini de yapıyorlar. İnşallah daha da geliştirecektir. Başarılarının devamını diliyorum. Diyarbakır’da kadın girişimcileri görmek bizi memnun ediyor. Sayının artması için biz de valilik olarak, büyükşehir belediyesi olarak çalışmalar yapıyoruz. İnşallah ilimizde kadın girişimci sayısının artması için çalışmalarımız sürecek” dedi.

validen-gulec-koy2.jpg

Her mevsim o mevsimin ürünleri işleniyor

Güleç Köy Kurucusu Özlem Külahci, bütün ürünlerinin katkısız ve geleneksel yöntemlerle yapıldığını söyledi. Sağlıklı besin grubu oluşturduklarını belirten Külahci, “Her mevsim, o mevsimin ürünlerinin işlemesini yapıyoruz. Haziran ayında başlıyoruz, vişne, kayısı, çilek başta olmak üzere 8 grupta reçel yapıyoruz. Sonra domates kurutması, salça yapıyoruz. Sonbahar ve kış aylarında da ayva reçeli yapıyoruz” dedi.

vali-guleckoy-4.jpg

‘2 kişi ile başladık’

5 yıl önce 200 metrekarelik alanda iki kişi ile işe başladıklarını söyleyen Külahci, şunları söyledi: “O zaman 200 kilo reçel üretimi yaparken, şimdi 70-80 tonları devirmiş bulunmaktayız. Şimdi geldiğimiz noktada hem istihdamı hem de üretim kapasitemizi artırmak istiyoruz. 100’ün üzerine çıkabilirsek ne mutlu bize. Domates kurutmasında ihracatımız başlayacak. Görüşmelerimiz sürüyor. İç pazarda satışımız var. Reçel grubunda 50’inin üzerinde ürün raflarda yerlerini aldı. Bütün e ticaret kanallarını kullanıyoruz. Her geçen gün talep daha da artıyor’

50’inin üzerinde il ile satış sirkülasyonumuz başlamış bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum