VİDEO - Diyarbakırlılar Kültür Yolu Festivali için konuştu

VİDEO - Diyarbakırlılar Kültür Yolu Festivali için konuştu
Diyarbakır’da 9 gün sürecek olan Sur Kültür Yolu Festivali’ne dair konuştuğumuz vatandaşların bazıları kent tanıtımı için olumlu görürken, bazı vatandaşlar ise festivalin yapılmasını eleştirdi.

Haber: Mahsum Kara

Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu sene ilk kez Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali 8-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. 2000’den fazla sanatçının katılacağı festivalde yaklaşık 600 etkinlik yapılacak. Diyarbakır’da 9 gün sürecek olan festivale dair konuştuğumuz bazı vatandaşlar kent için güzel bir tanıtım olduğunu söylerken, bazıları da ekonomik krizden ve geçmişte Sur’da yaşanan olaylardan dolayı festivali eleştirdi.

Açlığımla uğraşırken festivale mi katılacağım

“7 yıl önce Sur ilçesi komple yıkıldı. Şimdi kalkıp festival yapacaklar” diyerek tepki gösteren Tahsin Oral, Neyin festivalini yapıyorlar bunlar? Bu kadar açlık, sefillik ve perişanlık varken bu festivallerin yapılmasına anlam veremiyorum. Bunlar gerçekten bizim aklımızla oynuyorlar. Ben kendi açlığımla uğraşırken festivale mi katılacağım? Yırtık donla festivale mi gidilir. Gerçekten artık aklımızla alay ediyorlar. Artık toplumun sefilliğini konuşmak lazım festivalleri değil” dedi.

Festival sayesinde birçok insanın bakışı değişecek

Batı illerinde Diyarbakır denilince insanların aklına çok farklı düşünceler geldiğini belirten Abdullah Adıbelli, “Doğunun her yeri gerçekten gezilecek ve görülecek yerler. Diyarbakır’da bu yerlerin başında geliyor. Bundan dolayı yapılan bu festivalin Diyarbakır için çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bu festival sayesinde birçok insanın buraya bakışının değişeceğine inanıyorum” dedi.

Kent insanın hassasiyetine önem verilmeli

Festivalden önce kent insanın hassasiyetine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Mahfuz, “Şu anda kıyımdan dolayı Sur’da hala kapalı olan yerler var. Sur olaylarında yaşadığı travmayı unutamayan insanlar var. Sur’un bir kısmı mezarlığa dönüşmüş durumda. Bu festival halkın düşüncesi ve fikriyatı alınmadan yapılıyor” dedi.

Diyarbakır için bir tanıtım olacak

Festivale katılacaklarını belirten Mehmet Reşat Korkmaz, “Hem Diyarbakır halkı için hem de sur için tanıtım olur. Bundan dolayı festivalin güzel olacağını düşünüyorum. Böyle festivallerin yapılması çok güzel devamının gelmesini istiyoruz. İnsanların bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirmesi için güzel bir etkinlik olacak” dedi.

Festivalin güzel bir faaliyet olduğunu ifade eden Büşra Naz, “Ben her gün gelip katılacağım. Yapılan etkinlikler ve birçok sanatçının katıldığı bu festival insanların dikkatini çekiyor. Festival sayesinde Diyarbakır’ı tüm Türkiye tanıyacak” dedi.

Sıkıntılı süreçte moral bir etkinlik

Festivalin vatandaşlar için güzel olacağını ifade eden Muhammed Boncuk, “Bu kadar sıkıntılı bir süreçte insanlar birazcıkta bu festival sayesinde nefes alabilir. Bende moral bulmak için festivale katılacağım” dedi.

Festival için İstanbul’dan Diyarbakır’a geldiğini söyleyen Ahmet Ulutekin, “ Diyarbakır’da bu şenliğin olması güzel. Bunu görmek istiyoruz. İnşallah bu kentteki halk için güzel bir 8 gün geçer” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum