VİDEO - Vatandaş yeni ayakkabı alamıyor, eskisini tamir ettiriyor

VİDEO - Vatandaş yeni ayakkabı alamıyor, eskisini tamir ettiriyor
Ayakkabı fiyatlarının artması, ayakkabı tamircilerine olan ilgiyi arttırdı. 36 yıllık ayakkabı tamircisi Reşat Akay, “İşimiz kökten bitmişti ama yaklaşık bir yıldır yine açıldı” dedi.

Haber Kamera/Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Ayakkabı fiyatlarının artması, ayakkabı tamircilerine olan ilgiyi arttırdı. 36 yıllık ayakkabı tamircisi Reşat Akay, “İşimiz kökten bitmişti ama yaklaşık bir yıldır yine açıldı” dedi. Akay “Daha önce eski ayakkabıları getirip ihtiyaç sahiplerine verenler şimdi getirip bana satmak istiyor” dedi.

ayakkabi-tamir-cileri-1.jpeg‘İşimiz kökten bitmişti ama şimdi yine canlandı’

Kentin tarihi ilçesi Sur’da 36 yıldır küçük iş yerinde ayakkabı, çaydanlık tamir eden 53 yaşındaki Reşat Akay, 21 yıl önce işlerin çok iyi olduğunu ve emeğinin karşılığını aldığını söylüyor. Son birkaç yıldır işlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Akay “İşimiz kökten bitmişti. Eski bir usta, bir esnaf olmama rağmen emeğimin karşılığını alamıyordum.

ayakkabi-tamir-cileri-2.jpeg

Ancak yaklaşık bir yıldır insanlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabısını getirip tamir ediyor. Böyle olunca işimiz de açıldı. Yeni bir ayakkabı almak istese 500 ile 2 bin lira arasındadır. Ama eski ayakkabısını getirip elden geçiriyorum ve 30 lira veriyor. Tamir ettiği ayakkabıyı rahatlıkla bir yıl giyebiliyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.