VİDEO - 'Yemiyoruz, içmiyoruz, fatura ödüyoruz'

VİDEO - 'Yemiyoruz, içmiyoruz, fatura ödüyoruz'
Diyarbakırlı yurttaşlar elektrik, doğalgaz ve su faturalarının her ay katlanarak geldiğini ifade ederek, gelen yüksek faturaları ödemekte zorlandıklarını söylediler.

Mahsum Kara-Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı yurttaşlar elektrik, doğalgaz ve su faturalarının her ay katlanarak geldiğini ifade ederek, gelen yüksek faturaları ödemekte zorlandıklarını söylediler. 'Yemiyoruz, içmiyoruz fatura ödüyoruz' diyen yurttaşlar, yüksek faturaları ise borç alarak ödediklerini belirttiler.

Uzun zamandır ülke genelinin ana gündemi hayat pahalılığı, yoksulluk ve geçim derdi. Geçim derdinin yanında her ay katlanarak gelen yüksek faturalar yerini alırken, yurttaş ise katlanarak gelen faturaları ödeme yolarını arıyor. Özelikle Maraş merkezli depremden sonra Diyarbakır’da önceki aylara oranla yüksek gelen, elektrik, doğalgaz ve su faturaları yurttaşı isyan ettirme noktasına getirdi.

Yüksek faturaları ödemekten yorulduk

Ay sonunu getiren kadar kara kara düşünmek zorunda kaldığını söyleyen Mevlüt: “Seçim yaklaşıyor, ülkede para yok. Bütün parayı vatandaşın cebinden çıkarmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı faturalar yüksek geliyor. Deprem bölgesine faturalar gelmeyecek denildi ama şimdiye kadar her ay fatura geldi. Artık gerçekten yüksek gelen faturalarlı ödemekten yorulduk. Artık bir çözüm bulunacağına dair bir umudum yok” diyerek yüksek gelen faturalara tepkisini dile getirdi.

Elektriğe verdiğim parayı hiçbir yere vermedim

Mikrofonu uzattığımız Mehmet Yağız, faturalar yüzünden yaşadığı sorunları şöyle özetliyor: “Gerçekten çok yüksek geliyor faturalar. Ödeyecek gücümüz yok, çok sıkıntı çekiyoruz. Boğazımızdan kesip yemiyoruz, içmiyoruz faturalarlı ödüyoruz. Son iki aydır elektriğe verdiğim parayı hiçbir yere vermedim.”

Ne yapacağımız şaşırdık

Yüksek gelen faturalardan nedeniyle isyan edecek duruma geldiklerini söyleyen Şerafettin Aydın, “Fatura mı ödüyoruz yoksa vergi mi ödüyoruz, gerçekten artık anlamış değilim. Her ay faturalar ücretleri artıyor. Biz bile ne yapacağımızı şaşırdık” diyor.

Ekonomik sorunlar yaşıyoruz

Geçen senlere göre fatura ücretlerinin daha yüksek gelmesinden kaynaklı olarak ekonomik sorunlar yaşadıklarını belirten bir yurttaş ise, “Ben bu ay 3 bin lira doğal gaz, bin 800 elektrik faturası ödedim ve sadece emekli maaşım var. Benim başka bir gelir kaynağım yok. Artık fatura ödeyecek durumuz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Fatura ödemek için borç alıyoruz

Evelerine gelen faturaları ödemek için borç aldığını ifade eden Mustafa Aksu isimli yurttaş, “Bu ay sadece elektrik faturam bin 500 TL gelmiş. Ödemenin yolarını arıyorum nasıl ödeyeceğim bilmiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum