VİDEO- Yeniköy Mezarlığı’nda yangın!

VİDEO- Yeniköy Mezarlığı’nda yangın!
Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’ndaki otlar ateşe verilince küçük çaplı bir yangın çıktı. Yangını Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen söndürdü. Yetkililere seslenen Evsen, “Büyükşehir burayı kente yakışır bir hale getirmeli” dedi.  

 Diyarbakır’ın en eski mezarlıklarından biri olan Yeniköy Mezarlığı’nda küçük çaplı bir yangın çıktı. Mezarlıklardaki otların ateşe verilmesi kısa sürede çevreye yayıldı. O sırada mezarlık ziyareti yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen yangına müdahale ederek büyümesini engelledi.

Yaşanan yangınla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Evsen, “Bugün eski bir dostu ziyaret etmek ve dua etmek için Yeniköy mezarlığına gittim. Dostumu ararken küçük çaplı bir yangına denk geldim. Kendi imkanımla çok şükür söndürdüm. Ama mezarlık eski olunca herhalde Mezarlıklar Müdürlüğü de oradan vazgeçmiş. Çünkü terk edilmiş izlenimi veriyordu. Burası Diyarbakır’ın oksijen deposu sayılabilecek bir yer, bu kadar bakımsız ve korumasız olması uygun değil. Lakin ben olsam oradaki taşları molozları ve sair pisliği temizler ağaçların bakımını yapar, burayı Diyarbekir’e yaraşır bir yer haline getirirdim. İnanın bu hiçte zor değil hele de Büyükşehir belediyesi gibi bir yapı için buranın düzeltilmesi bir prestij meselesi olmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.