VİDEO - Yenişehir’in kadın muhtar adayı: Mahalleye kadın eli değmeli

VİDEO - Yenişehir’in kadın muhtar adayı: Mahalleye kadın eli değmeli
VİDEO - Güneydoğunun ilk kadın kıraathanecisi olan 6 çocuk annesi Şengül Eren, Diyarbakır merkez Yenişehir Mahallesi’nden muhtar adayı oldu.

Tigris Haber - Diyarbakır'da yaklaşık 10 yıl önce eşini kaybeden Şengül Eren, muhasebecilik ve Emlakçılık gibi işlerde çalıştı. Daha sonra kendi işini kurmak isteyen Eren,  7 yıl önce Güneydoğunun ilk kadın kıraathanesini açtı. Açtığı kahvede tek başına çalışan Eren, 3 yıl sonra çocukları için bu işi bıraktı.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için Yenişehir Mahallesi’nden muhtar adayı oldu. Her gün esnaf ve ev ziyaretleri yapan Eren, çalışmalarına ilişkin gazetemize konuştu.

Eren şunları söyledi, “6 çocuğum var, iki kız çocuğunu da evlat edindim. Son iki yıldır ev hanımıyım.  Daha önce çeşitli yerler de işletmecilik yaptım. Yenişehir mahallesinde 4 muhtar adayı var. Hakkımızda hayırlı olan neyse o olsun diyorum. Şimdiye kadar vatandaşların ters bir tepkisini almadım. Bence insanın mahallesi insanın evidir.  Bir evin düzenini, ihtiyacını, temizliğini en iyi bilen de kadındır. Çalışıyor olsun ya da olmasın kadın her zaman evinin ihtiyacını, çocuklarını, düzenini ve tertibini en iyi o bilir. Ben mahallemin eksikliklerini takip edebiliyorum. Mahallemizde yollarla ilgili eksiklerimiz var, dilencilerle, kadınlarla, çocuklarla, marketlerle, binalarla, sokaklarla ilgili problemlerimiz var. Eğer seçilirsem bu problemlere eğilmek istiyorum.

Seçilirsem mahallem için çok güzel projelerim var. Ama şuanda paylaşmak istemiyorum. Çünkü daha önce paylaştım ve benim fikirlerimi hayata geçirenler oldu. Esnaflarla, sokakta halkla görüşüyorum. Onlara fikirlerimi detaylı anlatıyorum.  Gittiğim ev ziyaretlerinde çok iyi karşılanıyorum. Şimdiye kadar olumsuz bir şeyle karşılaşmadım. Bir kadının mutlaka mahalleye elinin değmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü kadınlar birçok yerde çalışabiliyorlar, erkeklerin yaptığı birçok işi yapabiliyorlar. Niye muhtarlıkta olmasın? Pekala, olabilecek hatta çok güzel olacak bir şey diye düşünüyorum. Mahalle sakinlerinin desteğini bekliyorum. Özellikle hanımların, annelerin, kız kardeşlerin desteğini bekliyorum. Bir de beni denesinler, yeni bir yüz, farklı bir cinsiyet kısacası desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.