VİDEO - Yıkım firmasının yıktığı bina boşaltıldı!

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi’nde, 16 Şubat tarihinde 6 Şubat depreminden etkilenen ağır hasarlı binanın kontrolsüz yıkımı sırasında iki kolunu patlayan 7 katlı ipeksever apartmanı boşaltıldı.

Haber: Sait BAYRAM & Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

Mağduruz

TİGRİS HABER - Kendi imkânları ile evlerini taşıyan Bina sakinlerini yetkililere sitem ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Alınan emniyet tedbirlerine rağmen hırsızlık olayının yaşandığı bina her an yıkılma tehlikesi yaşıyor. Hasarlı binanın yıkımı sırasında bitişiğindeki 2 katlı müstakil evde de büyük hasar yaşanmıştı.

"Ortak kat iddiası doğru değil!"

Bina sakinleri, binalarının Mühendisler tarafından kontrol edildiğini ifade ederek, "Yapılan denetimde sözde ortak kat olduğu kanaatine varıldı. Ama tam yıkım kararı çıkmadığı için avukatlarımızda itiraz etmiyor. Yıkım kararı çıkınca avukatlarımız aracılığıyla ortak katın olduğuna itiraz edeceğiz" dediler.

"TOKİ değil yerinde dönüşüm ile evimizi istiyoruz"

Görüldüğü üzere iki binanın da bağımsız kolonlar ve kirişlerden oluştuğuna işaret eden bina sakinleri, "Hepimiz ev eşyalarını kendi imkanlarımızla taşıyoruz. Polisin aldığı tedbirlere rağmen Birinci kattaki eve hırsız girdi. Mağduruz. Mağduriyetimizin devletimiz tarafından giderilmesini talep ediyoruz. Bize daire ve eşya paramız ödensin. Ya da yerinde bina diksinler. TOKİ istemiyoruz. Çünkü evimizi deprem yıkmadı ki TOKİ isteyelim. Biz yerinde dönüşümle bir kuruş ödemeden evimizi istiyoruz. TOKİ ye gidip borçlanmak istemiyoruz" şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.