VİDEO - Yöresel lezzetler fuarına Diyarbakır ciğeri damga vurdu!

VİDEO - Yöresel lezzetler fuarına Diyarbakır ciğeri damga vurdu!
Türkiye’nin 45 farklı ilindeki yöresel lezzetlerin yer aldığı “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Lezzetler Fuarı” kapılarını ikinci kez ziyaretçilere açtı.

Türkiye’nin 45 farklı ilindeki yöresel lezzetlerin yer aldığı “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Lezzetler Fuarı” kapılarını ikinci kez ziyaretçilere açtı. Fuarda Diyarbakır peyniri ve ciğer kebabı damgasını vurdu. Protokol üyeleri önce ciğer yelledi, ardından vatandaşlara ikram etti. Fuarda Diyarbakır peyniri ve tereyağından yapılan kobra yılan ise büyük ilgi gördü.

Diyarbakır’da, bu yıl ikincisi yapılan, “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” dün açılırken, Türkiye’nin 45 ilindeki yöresel lezzetler adeta görücüye çıktı. Fuar alanının açık bölümünde Diyarbakır Ciğeri ve Erzurum Çağ kebabı pişirilirken, fuara ilginin ilk gün çok yoğun olduğu gözlendi. Fuar, 17 Kasım tarihine kadar damak tadına düşkün olanlar için açık kalacak.

whatsapp-image-2019-11-13-at-13.11.56.jpeg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” açıldı. Eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Malatya Valisi Aydın Baruş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in da katıldığı fuar ilk gün yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

whatsapp-image-2019-11-13-at-13.03.42.jpeg

Fuarda Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Van, Aydın, Van, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay, Kayseri’nin de aralarında olduğu 45 ilin mutfağı beş gün boyunca sergilenecek. Fuarda stand açan firmalar konuklara lezzetli ürünlerinden ikram ederken, açık alanda gün boyu Diyarbakır ciğeri ve Erzurum çağ kebabı pişti.

Fuarın açılış konuşmasını yapan eski Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu geçmişin mimariden tarıma, kültür zenginliklerinden sofradaki yemek çeşitlerine kadar her alanda kendini gösterdiğini kaydetti. Fuarda ayrıca Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’de birer konuşma yaptı.

Kurdele yerine örgü peynir kesildi

Konuşmaların ardından fuar açılışını gerçekleştirmek için sahneye çıkan Eker, Vali Güzeloğlu, Böcek ve protokol üyeleri, açılış kurdelesi yerine 21 metrelik Diyarbakır örgü peynirini bıçaklarla kesti. Fuarda ayrıca bir rekora daha imza atıldı. 21 ayrı mangalda 21 şiş Diyarbakır ciğer kebabı aynı anda pişti. Protokol üyeleri önce ciğeri pişirdi ardından yedi.

gurme-(2).jpeg

Fuarda ayrıca, şef, gurme, akademisyen ve bloggerların da yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar düzenlenecek. Gurme turizmine katkı sunması beklenen fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Öte yandan fuarın onur konuğu ise Malatya olacak. Fuarda Malatya’ya ait yöresel yemekler Sahne Mutfak’da yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.