VİDEOLU HABER- Fabrika Mahallesinin ‘çöp’ isyanı

VİDEOLU HABER- Fabrika Mahallesinin ‘çöp’ isyanı
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Fabrika Mahallesinde bulunan devasa çukura atılan çöpler vatandaşı isyan ettirdi.

Belediyeler suçu birbirine atıyor

Özge AKENGİN-ÖZEL

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Fabrika Mahallesinde bulunan devasa çukura atılan çöpler vatandaşı isyan ettirdi. Pis kokudan evinde oturamayan çevre sakinleri, “Kış ayında olmamıza rağmen kokudan evimizde oturamıyoruz. Derdimizi anlattığımız Büyükşehir ve Yenişehir Belediyeleri suçu bir birine atıyor. Yaz ayına kadar bir gelişme olmazsa birçok kişi evini satıp gidecek” tepkisinde bulundular.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fabrikalar Mahallesi Hilar caddesinin alt tarafındaki devasa çukur yılladır kapatılmayı bekliyor.  Büyükşehir Belediyesinin hafriyat alanı olan çukur, yağmur suları nedeniyle göle dönüşürken, çukura atılan çöpler ise çevre sakinlerini isyan ettirdi. Kötü kokulardan dolayı evlerinde oturamayan vatandaşlar, çukurun kapatılması için Büyükşehir ve Yenişehir’e defalarca yazı yazdıklarını ancak sorunun bir türlü giderilmediğini söyledi.

fabrika-mahallesi-(2).jpeg

Çöp dökülmesin, çukur kapatılsın!

Yerleşim yerlerinin bitişiğindeki hafriyat alanının hem çocuklar hem de mahalle sakinleri için taşıdığı tehlikeye dikkat çeken vatandaşlar,  “Son iki yıldır bu çukurun kapatılması için ilgili birimlere defalarca başvuruda bulunduk. Ancak sorunumuz iki yıldır çözülmüyor. Kış ayı olmasına rağmen kötü kokulardan evimizde oturamıyoruz. Yaz aylarını düşünmek bile istemiyorum. Geçen yaz çocuklar bu pis suda gelip yüzüyordu. Biz o zaman da uyarıda bulunmuştuk. Ama yetkililer bu konuda topu bir birine atıyor. Yenişehir Belediyesi, sorumluluk alanının Büyükşehir’e ait olduğunu söylüyor, Büyükşehir ise sorumluluğun Yenişehir’de olduğunu söylüyor.  Çukurun kapatılmasına ilişkin çalışmalar başladı ancak çok yavaş ilerliyor. Bir yandan hafriyatlarla çukur kapatılıyor ama diğer yandan hala çöp dökülüyor. Yaza kadar bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Milyarlarca lira para verip bu daireleri aldık ama oturamıyoruz. Bu sıkıntılar giderilmezse birçoğumuz evimizi satıp gideceğiz. Umarım yetkililer bu konuda gereğini yerine getirir” şeklinde konuştular.

‘Burası bir hafriyat alanıdır’

Yenişehir Belediyesi yetkilileri, ise söz konusu alanın bir çöplük değil hafriyat alanı olduğunu belirterek, “Burası Büyükşehir Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen bir hafriyat alanıdır. Bu alanda sorumluluk Büyükşehirdedir. Buraya hafriyat dökülmesini bizzat Büyükşehir Çevre Koruma yönlendiriyor. Vatandaşlar Büyükşehir’e gider harçlarını yatırır ve hafriyatlar buraya dökülür.

Çevre sakinleri, hafriyat alanına çöpte atıldığını dile getirdi.

 

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.