Washington ziyareti ret edildi

Washington ziyareti ret edildi
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Washington ziyaretine izin verilmedi.

TİGRİS HABER - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Washington ziyaretine izin verilmedi. BM 78. Genel Kurul toplantısı için New York'ta bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin Başkenti Washington'u ziyaret etmek için talepte bulundu... BM 78. Genel Kurul toplantısı için ABD'nin New York kentinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin Başkenti Washington'u ziyaret etmek istedi. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hatthew Miller'in kamuoyuna açıkladığı üzere uygun ve gerekli olmadığı belirtilerek izin verilmedi.

Sözcü Miller, İran'ın ABD vatandaşlarına haksız yere gözaltı uyguladığı ve terörizme devlet desteği verdiği gerekçesiyle, Washington ziyareti talebinin kabul edilmediğini açıkladı. Miller, "ne uygun ne de gerekli olduğuna inandık" dedi.

İran basını ziyareti "14 yıl aradan sonra ilk kez Washington'u ziyaret edecek" başlığı ile vermişti. İran basınına göre Abdullahiyan, konsolosluk operasyonunu bizzat görmek ve denetlemek için Washington'a gitmek istemişti.

Bu arada İran'ın Washginton'daki konsolosluk şubesi resmi olarak İran devleti adına değil, Pakistan bayrağı altında faaliyet gösteriyor.

ABD, BM'ye ev sahipliği etmesi hasebiyle tüm üye devletlerin ABD'ye seyahat etmesine izin verirken, "düşman" olarak gördüğü bazı devletlerin yetkililerinin şehir New York dışına çıkmasına izin vermiyor.

İran ile ABD arasında geçen hafta sonlandırılan bir görüşme sonrasında beş ABD vatandaşı İran tarafından serbest bırakılmış, ABD de Güney Kore'de el konulan İran paralarını serbest bırakmıştı. İran, Güney Kore'deki parasını anlaşma sonrası Katar'a aktarabilmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.