Yapımına üç yıl önce başlanan viyadük, tamamlanma aşamasına geldi

Yapımına üç yıl önce başlanan viyadük, tamamlanma aşamasına geldi
Karayolları Genel Müdürlüğünce Bitlis-Diyarbakır kara inşa edilen 900 metre uzunluğundaki viyadük 3 yıl sonra tamamlanma aşamasına geldi.

TİGRİS HABER - Türkiye'nin en çok kar alan illerinden Bitlis'te, yoğun kar, heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle yolun daha güvenli hale getirilmesi için 3 yıl önce yapımına başlanan Bitlis Çayı Viyadüğü'nde son çalışmalar yapılıyor.

Kente 33 kilometre uzaklıktaki yüksek rakımlı dağ silsilesinin ve çok sayıda virajın bulunduğu Bitlis Deresi mevkisine yapılan 900 metre uzunluğundaki viyadükte 2 bin 100 metre bağlantı yolu bulunuyor. Ayak yüksekliği 54 ve ayaklar arasındaki açıklığı 90 metre olan 800 bin ton ağırlığındaki viyadük, yapım teknikleri bakımından dünyadaki nadir yapılar arasında gösteriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla son kaynak çalışması tamamlanarak kasım ayında hizmete alınması planlanan viyadükle vatandaşlara heyelan tehlikesinden uzak, standardı yüksek yolda seyahat imkanı sunulması hedefleniyor. (AA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.