'Yardım' adı altında dolandırıcılık

'Yardım' adı altında dolandırıcılık
Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde faaliyet yürüten Kardelen Kadın Merkezi’nin ismini kullanan kimliği belirsiz şahısların ‘yardım’ adı altında halktan para topladığını ve söz konusu bu şahısların dolandırıcı olduğunu açıkladı.

Tigris Haber- Kardelen Kadın Merkezi asla halktan ‘yardım’ toplamaz!

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş, Tigris Habere yaptığı açıklamada, “Son dönemlerde aldığımız duyumlara göre bir erkek ve bir kadın, ellerinde bir çocuk dergisi ile kapı kapı dolaşarak  “şiddet gören kadınlara yardım amaçlı” Kardelen Kadın sığınma evine para topladıklarını öğreniyoruz. Söz konusu bu kişilerin bu istismarı,  kadın dayanışmasında güven duygusunu zedelemektedir. Fatih halkı Kardelen Kadın Merkezini biliyor ve çalışmalarımız hakkında da bilgi sahibidir. Yaklaşık 8 yıllık çalışmamızda ‘yardım’ adı altında böylesi bir durumun yaşanmadığını da halkımız çok iyi bilmektedir. Bunu bilen duyarlı halkımızın çoğunluğu, söz konusu bu dolandırıcılığın gayet iyi farkındadır. Ama tabii her şeye rağmen yine de halkımızın az bir kesimi de olsa bu dolandırıcıların tuzağına düşebilir. Ki son bir aydır bu dolandırıcılar hala halkın içinde kapı kapı dolaşabiliyorlarsa demek ki hala halkın bu dayanışmasından faydalanabiliyorlar, suiistimal ediyorlar. Bu konuda halkımızı uyarmak isterim; Kardelen Kadın Merkezi olarak bugüne kadar böyle bir çalışmamız olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır” ifadelerini kullanarak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

img_1662.jpg

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş, Kardelen Kadın Merkezi’nin adını kullanarak haltan ‘yardım’ adı altında para toplayan şahıslarla ilgili açıklama yaptı.

Kardelen Kadın Evi’nin yaklaşık 8 yıldır faaliyet yürüttüğünü ve hiçbir şekilde halktan destek adıyla para toplanamadığını belirten Demirtaş, söz konusu kişilerin kendileriyle hiçbir bağlantıları olmadığını ve kadın çalışmasını sekteye uğratmak isteyen dolandırıcılar olduğunu söyledi.

‘Sığınmaevi’ne 302 kadın ve 230 çocuk kabulü yapılmıştır’

Kardelen Kadın Merkezi, Bağlar Belediyesi Sığınmaevi’nin çalışmalarına değinen Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş,  “Yaklaşık 8 yıldır kadın çalışması yürütüyorum. Kadın çalışmalarını gizlilik ilkesine dayandığı için çalışmalarımız pek basına yansımıyor. Çalışmalarımızdan biri de Kardelen Kadın Merkezi ve bu merkeze bağlı bir sığınma evimiz var. Bu sığınma evi 2012 Ağustos ayından beri hizmet vermektedir. Bağlar Belediyesi Kadın Sığınma Evi, yaklaşık 8 yıldır çok ciddi çalışmalar yürüttü. Şiddet gören kadınlara ve çocuklara yönelik birçok çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalarımızın başarısı birçok platformda da örnek çalışma olarak gösterildi. Bağlar Belediyesi Sığınmaevi; 09.08.2012-17.01.2019 tarihleri arasında 302 kadın ve 230 çocuk kabulü yapılmıştır. Kurumda kalmakta olan kadın ve çocukların sığınma evinde kaldıkları süre zarfında bütün yiyecek ve giyecek ihtiyaçları temin edilmiştir. Kabulü yapılan kadın ve çocuklara psikolojik destek, hukuki destek (boşanma, velayet, 6284 Sayılı Kanunda yer edinen Tedbir-Koruma ve Gizlilik kararı, kayıp kimliklerin çıkarımı, eğitim tedbir kararı), sağlık desteği (psikiyatri desteği, rutin sağlık kontrollerinin yapılması, darp raporu), ekonomik destek (kira desteği, ayni nakdi yardım) ve bireysel danışmanlık verilmiştir.” diye konuştu.

img_1679.jpg

Kardelen Kadın Merkezi’nin faaliyetleri…

Demirtaş, Kardelen Kadın Merkezi’nin kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerine devam ettiğini belirten Demirtaş, çalışmalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:  “Kadına yönelik şiddetle mücadele olup kadın istihdamına yönelik kurslar da açmıştır. Bu kurslar halk eğitim merkeziyle yapılan protokol eşliğinde olup; kuaförlük, bilgisayarlı muhasebe ve halk oyunları şeklindeydi fakat 2014 sonlarına doğru halk eğitimin protokolü feshetmesiyle kurslar öğretmen olmamasından kaynaklı kapatılıp yerini sadece Kardelen’in çalışmalarına bırakmıştır. Kardelen’in çalışmaları; psikolojik ve hukuksal danışmanlık hizmeti. Psikolojik danışmanlık hizmeti; aile ve evlilik terapisi, cinsel terapi, anksiyete bozuklukları, depresyon bağımlılıkları (madde hariç, o alan farklı bir boyutta takip edilmeli)… Vs. şeklinde olup hukuk danışmanlığı, kadın boşanma aşamasında veya şiddete maruz kalıp 6284 sayılı kanun bilmemekte ne yapması, hangi yolu izlemesi gerektiğini bilmiyorsa gerekli bilgiler verilip, gerekli kurum/kuruluşa yönlendirilmektedir. Ev ziyaretleri yapılmakta, komşulardan veya kişilerin bireysel kuruma gelip ön görüşmeleri alındıktan sonra gerek görülen evlere ziyaret yapılmakta, gerekli kurumlara sağlıklı yönlendirmeler yapılması için hareket edilmektedir. Son olarak da Solin oyunevi ekibiyle1.5 ayı kapsayacak grup rehberliği farkındalık çalışmamız başlatılmıştır.”

Dolandırıcılara dikkat!

Yaklaşık bir aydır kimliği belirsiz kişilerin Kardelen Kadın Merkezi’nin ismini kullanarak halkı dolandırdıklarını belirten Demirtaş, şunları söyledi:  “Son dönemlerde aldığımız duyumlara göre bir erkek ve bir kadın, ellerinde bir çocuk dergisi ile kapı kapı dolaşarak  “şiddet gören kadınlara yardım amaçlı” Kardelen Kadın sığınma evine para topladıklarını öğreniyoruz. Söz konusu bu kişilerin bu istismarı,  kadın dayanışmasında güven duygusunu zedelemektedir. Fatih halkı Kardelen Kadın Merkezini biliyor ve çalışmalarımız hakkında da bilgi sahibidir. Yaklaşık 8 yıllık çalışmamızda ‘yardım’ adı altında böylesi bir durumun yaşanmadığını da halkımız çok iyi bilmektedir. Bunu bilen duyarlı halkımızın çoğunluğu söz konusu bu dolandırıcılığın gayet iyi farkındadır. Ama tabii her şeye rağmen yine de halkımızın az bir kesimi de olsa bu dolandırıcıların tuzağına düşebilir. Ki son bir aydır bu dolandırıcılar hala halkın içinde kapı kapı dolaşabiliyorlarsa demek ki hala halkın bu dayanışmasından faydalanabiliyorlar, suiistimal ediyorlar. Bu konuda halkımızı uyarmak isterim; Kardelen Kadın Merkezi olarak bugüne kadar böyle bir çalışmamız olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır. Kadın Sığınma evleri, 50 bini aşkın nüfusu olan tüm belediyelerin zorunlu olarak vermeleri gereken bir hizmettir. Bağlar Belediyesi ki, 400 bini aşan bir nüfusa sahiptir. Yani Bağlar Belediyesinin Kadın Sığınma Evi için ayırdığı bir bütçe var ve bu bütçe çalışmalarımız için yeterlidir. Bu nedenle çalışmalarımızı yürütürken bugüne kadar halktan bir destek talebimiz asla olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Kaldı ki, belediyenin halktan yardım toplamak gibi bir çalışması asla olamaz. Belediyenin asli görevidir halka hizmet sunmak ve bunun için de kendi bütçesi vardır. Belediyeye bağlı bir sığınma evinin gidip halktan yardım adı altında bir destek istemesi gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Kardelen Kadın Merkezinin adını kullanarak kapı kapı dolaşıp halktan yardım toplamaya cüret edenler kesinlikle dolandırıcıdır. Halkımız kesinlikle bunlara itibar etmemelidir. Kapılarını çalan bu dolandırıcıları halkımız anında polise ve Kardelen Kadın Merkezine bildirmelidir. Yine, söz konusu bu dolandırıcıları bulmak için emniyete de büyük görev düşüyor. Bugüne kadar bu dolandırıcıların yakalanması konusunda emniyete resmi bir başvuruda bulunmadık. Çünkü avukatımıza söz konusu bu şikâyeti ilettiğimizde şahit bulmamız gerektiğini ifade etmişti. Halkımız maalesef yaşanan bu dolandırıcılık olayına şahitlik etmekten çekiniyor.”

‘Kardelen Kadın Merkezi asla böyle bir ‘yardım’ toplamaz!’

 Dolandırıcılara itibar etmemeleri konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Demirtaş, “Kardelen Kadın Merkezi olarak bizim asla halktan ‘yardım’ adı altında bir destek talep etme gibi bir çalışmamız asla söz konusu olamaz. Vatandaşların kapısını çalan bu şahıslar dolandırıcıdır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın yapması gereken ilk iş bu kişileri polise bildirmektir. Vatandaşlarımız, Bağlar Belediyesini de durumdan haberdar etsinler. Söz konusu bu dolandırıcılar, kadın çalışmamızı sekteye uğratmaya çalışan art niyetli kişilerdir. Buna karşı halkımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Halkımızdan bizi bilenler zaten biliyor ama bilmeyenler için burada üstüne basa basa ifade etmek istiyorum; Kardelen Kadın Merkezi asla böyle bir ‘yardım’ toplamaz! Bu olayın peşini bırakamayacağız ve en kısa zamanda aydınlatılması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum