Yargıtay’ın “Ergenekon” kararına HÜDA PAR’dan tepki

Yargıtay’ın “Ergenekon” kararına HÜDA PAR’dan tepki
"Ergenekon" davasında, mütalaasını açıklayan savcının ''örgütün'' varlığının ispat edilemediği gerekçesiyle terör suçundan ceza verilmemesini istemesine HÜDA PAR’dan tepki geldi.

Tigris Haber- Yargıtay’ın “Ergenekon” davasındaki skandal tutumuna Twitter’dan tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin ve Mehmet Yavuz, HÜDA PAR yöneticileri için uyduruk delilleri yeterli gören Yargıtay’ın, Ergenekon tarafından işlenen cinayetleri ve darbe planlarını yeterli görmediğini, bunun da bir hukuk garabeti olduğunu ifade ettiler.

huda-par-(1).jpeg

Haklarında cinayetler ve ciddi darbe iddiaları bulunurken Yargıtay’ın, "Ergenekon'un terör örgütü olduğu kanıtlanmamıştır." diyerek bütün sanıklara beraat istemesi, yine aynı Yargıtay’ın HÜDA PAR yöneticilerine hiçbir delil olmadan, tamamı FETÖ tarafından hazırlanan düzmece dosya ile ceza vermesi, skandal olarak yorumlandı.

Yargıtay’ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında mahkûmiyet kararı verdiği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, “Ergenekon” kararı sonrası yaptığı paylaşımda “adaletiniz batsın” diyerek tepki gösterdi.

Şahin, “Yargıtay bizlerin 'terör örgütü üyesi' olarak cezalarımızı onarken, Ergenekon diye silahlı bir terör örgütünün olmadığı yönünde karar verdi. Bizim için uyduruk iki delili yeterli görmüştü. Ergenekon için cinayetler, darbe planlarını yeterli görmemiş. #AdaletinizBatsın.” dedi.

“Bu fotoğraf ‘Hukukun Üstünlüğü’ kavramının içinin ne kadar boş olduğunu izah ediyor”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz da “Yargıtay, ‘Ergenekon adlı bir 'terör örgütü'nün varlığı ispatlanamamıştır!’ Aynı Yargıtay, ‘Sait Şahin ve arkadaşlarının terör suçu işledikleri ispatlanmıştır!’ Bu fotoğraf ‘Yeni Türkiye ve Hukukun Üstünlüğü’ kavramlarının içinin ne kadar boş olduğunu yeteri kadar izah etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden "Ergenekon" davasında, savcılık mütalaasını açıkladı. Savcılık ''örgütün'' varlığının ispat edilemediği gerekçesiyle terör suçundan ceza verilmemesini istedi.

Hatırlanacağı üzere aynı Yargıtay, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkûmiyet kararı vermişti. Bu karar kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.