Yarım asırlık husumet barışla son buldu

Yarım asırlık husumet barışla son buldu
Batman'ın Sason ilçesinde Hiyan aşiretine bağlı Acet ile Haykır aileleri arasında devam eden 48 yıllık husumet barışla son buldu.

TİGRİS HABER - Batman'ın Sason ilçesiyle Diyarbakır'ın Kulp ilçesi arasındaki Kaşyayla köyünde 48 yıl önce 13 yaşında iki çocuğun silahla oynaması sonucunda silahın ateş alması sonucunda taraflardan bir kişinin hayatını kaybetmesiyle süregelen yarım asırlık kan davası, Batman Valisi Hulusi Şahin, Sason Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz, bölgenin aşiret reisleri, Diyarbakır ile Batman'daki kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı barış töreniyle son buldu.

Barış töreninde konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, yarım asırdır devam eden husumetin bitmesinde olgunluk gösteren aile büyüklerini kutladı. Vali Şahin, "Bu gün Acet ve Haykır ailelerinin barış merasimi için buradayız. Öncelikle 40 yılı aşkın devam eden bu sıkıntıyı gideren, aracı olan kanaat önderlerine ve sıcaklık gösteren bu iki aile büyüklerine çok teşekkür ediyorum. Bu barışla geleceğiniz olan çocuklarınıza huzur dolu yarınlar bırakıyorsunuz. Aynı yerlerde huzur içinde yaşayarak, aynı sokaklarda huzur içinde dolaşabilecekler. Bizlerinde en büyük arzusu budur. Biz de burada bulunarak bu büyük hayır işinden istifade etmek için buradayız” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.