Yarın ABD'ye gidiyor, Netanyahu ile görüşecek!

Yarın ABD'ye gidiyor, Netanyahu ile görüşecek!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere yarın ABD'ye uçması beklenirken, İsrail basınına göre Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor.

TİGRİS HABER - Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan kamuoyuna yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın New York'ta gerçekleştirilecek olan BM 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye uçacak. 16 ila 20 Eylül tarihlerinde ABD'de olacak olan Erdoğan'ın Netanyahu dışında görüşeceği liderler hakkında bir bilgi bulunmuyor.

BM 78. Genel Kurulu genel görüşmeleri, "Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi" temasıyla gerçekleştirilecek.

Erdoğan'ın BM Genel Kurul genel görüşmelerinin ilk günü 19 Eylül'de BM Genel Kurulu'na konuşma yapması bekleniyor.

Erdoğan'ın New York'ta bulunacağı süre zarfında başta devlet liderleri olmak üzere üst düzeyl devlet yetkilileriyle temas ve görüşmede bulunması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret vesilesiyle ABD'de bulunurken pek çok sivil kuruluş ile temas ve iletişim kurması beklenir. ABD'de mukim vatandaş ve soydaş toplumu temsilcilerinin yanı sıra iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden oluşan kanaat önderlerinin katılacağı etkinliklere katılması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.