Yaşar Kemal Efsanesi Filmi Diyarbakır’da izleyicisiyle buluştu

Yaşar Kemal Efsanesi Filmi Diyarbakır’da izleyicisiyle buluştu
Yönetmen Aydın Orak’ın daha önce yurt içi ve yurt dışında birçok mekân ve şehirde izleyicisiyle buluşmuş filmi bu kez Yaşar Kemal’in 70 yıl önce ilk röportajlarının yazılıp yayınlandığı şehir Diyarbakır sahnesinde gösterildi.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin ev sahipliğinde; şehrin kültür ve kongre merkezinin 288 kişilik sinema salonu merdiven boşlukları da dolarak 350 Yaşar Kemal dostunun katılımıyla yoğun bir ilgiyle izlendi.

Belgeselin gösterimine ev sahibi Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken’le birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin ile belediyelerin eşbaşkanları ve HDP il eşbaşkanları, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici üye ve aktivistleri ile Yaşar Kemal’i daha yakından tanımak isteyenler ilgi gösterdi.

yasar-kemal-(2).jpeg

Yönetmen Aydın Orak’ın on saatlik kayıtlardan süzdüğü bir saat elli dakikalık belgeselin gösteriminden sonra Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinin Eşbaşkanları Mızraklı ve Diken’le birlikte Yönetmen Aydın Orak kısa bir söyleşi yaptı.

 

İzleyicilerin yönetmene sorularının cevaplandırılması ile birlikte, yaşarken Yaşar Kemal ile dostluğu da bilinen yazar Şeyhmus Diken de yönetmen Aydın Orak’ın sahneye daveti üzerine Yaşar Kemal ile ilgili iki anısını ve 1951 yılına ait Yaşar Kemal röportajlarından bir kaç paragraf okudu.

Belgesel gösterimi Yenişehir belediyesinin konuklara resepsiyonu ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.