Yaşlı çınar torununun torununu görmeye hazırlanıyor

Yaşlı çınar torununun torununu görmeye hazırlanıyor
Mersin'de torununun yanında yaşayan 110 yaşındaki havva nine, ömrü yeterse 3 hafta sonra torununun torununu görecek. 1'i kız 4 çocuk dünyaya getiren havva ninenin 13 torunu bulunuyor

Torun Remziye Uca: "Ninemin hiçbir hastalığı yok. Bir tane bile ilaç kullanmıyor"

Mersin- Mersin'de torununun yanında yaşayan 110 yaşındaki Havva Nine, 3 hafta sonra torununun torununu görecek. 13 torun, 15 de torununun çocuğuna sahip Havva Nine, 3 hafta sonra çok az insana nasip olacak bir sevinç daha yaşayacak. 
Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde oturan torununun yanında ikamet eden Havva Uca (110), torununun torununu görmeye hazırlanıyor. Mersin'in Mut ilçesine bağlı Tuğrul köyünde 1904 yılında dünyaya gelen Havva Nine, ömrünün son yıllarını torunlarının yanında geçiriyor. 1'i kız 4 çocuk dünyaya getiren ve bu çocuklardan 13 torun gören Havva Nine, 15 de torununun çocuğunu gördü. Torunlarının çocuklarından 2'sinin 3 hafta sonra doğurmasıyla birlikte torununun torunun görebilecek olan Havva Nine, çok az insana nasip olacak bir sevinç daha yaşayacak.

"CANLI MALDAN ÇIKAN PEYNİR, ÇÖKELEK, YAĞ VE SÜTLE BESLENİRDİK"
Yaşamı ve tarihe tanıklık ettiği olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Havva Uca, köyde hep koyun, keçi, inek gibi hayvanlara baktıklarını söyledi. O zamanlar büyüklerin kendisini yazma öğretmeye göndermediğini belirten Havva Nine, "Kuran-ı Kerim'i ben o zamanlar ezbere okuyordum ama yazı yazmayı bilmiyordum. Bana ne yapacaksın yazı yazmayı diyerek öğrenmeye göndermediler. Kocamın yanına geldiğimde 14 yaşındaydım. 70 yıldan fazla evli kaldık. Kocam 3-4 sene askerlik yaptı. 18 yıl önce kocam öldü. Bir hastalığım da yok. İlaç kullanmıyorum. Sadece böğrümde bir ufak batma var " diye konuştu.
Çocukluk ve gençlik yıllarındaki olayları kendilerine anlattıklarını kaydeden torun Remziye Uca, " O zamanlar obruklara peynirler gömerlermiş. O peynirlerden 2'si çalınmış. Şimdi diyor ki acaba o çalan 'eline sağlık, ne de güzel yapmış' dedi mi diyor. Dedilerse ben de onlara hakkımı helal ediyorum diyor. Öyle işte eski anılarını anlatıyor. Şu anda sağlık açısından hiçbir sıkıntısı yok. Her gün patates kızartması, haşlanmış yumurta istiyor. Günde bir defaya mahsus olmak üzere de yürüyor" diye konuştu. 

 

nine-1.jpg

nine-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.