Yayınımız ses getirdi

Yayınımız ses getirdi
Diyarbakır Valisi Kıraç: "İster kendi vatandaşımız olsun ister başka ülkelerden gelmiş olsunlar yaşam koşullarını, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız"

Tigris Haber(Haber merkezi) - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, dünkü gazetemizin manşetinde yer alan ve donma tehlikesi geçiren Suriyeli aileye ilişkin, "İster kendi vatandaşımız olsun, ister başka ülkelerden gelmiş olanlar olsun yaşam koşullarını, sağlık, ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız" dedi.

Gazetecilerin önceki gün donma tehlikesi geçiren Suriyeli aileye ilişkin sorusu üzerine Kıraç, aileye ev tutulduğunu belirtti. Vali Kıraç, kış mevsiminden önce bölgedeki kaymakamlar ve yatırımcı kuruluşlarla bu konuya ilişkin bir toplantı gerçekleştirdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Özellikle kaymakamlıklara ve muhtarlara bölgelerini taramalarını söyledim. İster kendi vatandaşımız olsun ister başka ülkelerden gelmiş olsunlar, yaşam koşullarını, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Ancak Suriyeli aileler için özellikle sınır bölgelerinde alt yapısı hazırlanmış kamplar mevcut. Onları bu alanlara sağlıklı bir şekilde gönderip barınma alanlarında yaşamalarını sağlamamız lazım. O çalışmayı da ayrıca yürütüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.