Yazar Gani Türk Mardin’de öğrencilerle söyleşti

Yazar Gani Türk Mardin’de öğrencilerle söyleşti
Mardin Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu öğrencileri yazar Gani Türk ile buluştu.

TİGRİS HABER - Mardin Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen gazetemiz yazarlarından Gani Türk, söyleşi öncesinde okul yönetimiyle kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Ardından okulunun Çok Amaçlı Salonu’nda, “Kitap Okuma Ve Yazarlık Üzerine Söyleşi” programına geçildi.

Kendisini öğrencilerle buluşturan Türkçe öğretmenlerine teşekkürlerini sunan Yazar Gani Türk, “Cennetin Havarileri” ve “Zamansız” isimli iki eseri olduğunu aktardı. Türk, edebiyat, kitap, kitap okuma kültürü ve yazarlık vb. konuları üzerine kurduğu konuşmasında, “Masal okumanın öğrencilerin eğitimlerinde ilk iş olması gerekiyor” diye belirtti.

Yazarlı hayatından kesitler aktaran Yazar Gani Türk ile söyleşi, soru-cevap şeklinde devam etti. Etkinlikte birçok farklı konuyla birlikte, sıklıkla yazarlık ve roman yazmakla ilgili sorular soruldu. Yazar Gani Türk, ortaokul seviyesindeki öğrencilerin bir edebiyat etkinliğine ilgisini ve gelen soruların niteliği karşısında, “Açıkçası burada edebiyat ve yazmakla ilgili çok kaliteli sorular aldığımı ve bu duruma şaşırdığımı söylemek isterim” İfadelerini kullandı.

Yazar Türk, etkinliğin sonunda da edebiyata meraklı öğrencilerle sohbete devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.