Yeni dolandırıcılık taktikleri ortaya çıktı

Yeni dolandırıcılık taktikleri ortaya çıktı
Almanya merkezli Sparkasse Bankası, ATM’lerde yeniden artış gösteren “cash trapping” (nakit tuzağı) dolandırıcılığına karşı kullanıcıları uyardı. Bu yöntem, para sıkışması süsü verilerek kullanıcıların paralarının çalınmasını hedefliyor

ATM’DE PARA SIKIŞTI DİYE UZAKLAŞMAYIN!

TİGRİS HABER - Dolandırıcılar, ATM’lerin para çıkış yuvalarına yapışkan veya gizli bir kaplama yerleştirerek cihazın arızalı gibi görünmesini sağlıyor. Para çekmeye çalışan kullanıcılar, banknotların çıkmadığını fark edip makineden uzaklaşınca, kısa süre sonra geri dönen dolandırıcılar sıkışan parayı alıp olay yerinden ayrılıyor.

Sparkasse yetkilileri, bu yöntemin tekrar yaygınlaşmaya başladığını ve en güvenli ATM’lerde bile uygulanabildiğini vurguladı.

EKRANDA UYARI BELİRTİSİ YOK

Bu yöntemin en tehlikeli yönlerinden biri, çoğu zaman ATM ekranında hiçbir hata mesajı görünmemesi. Kullanıcılar, cihazın bozulduğunu zannederken aslında tuzağa düşüyor.

DOLANDIRICILARA KARŞI NE YAPMALI?

Sparkasse, ATM kullanıcılarının dikkatli olması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:

  • Para çekmeden önce para çıkış bölümünü hafifçe kontrol edin, yapışkan ya da kaplama varsa fark edebilirsiniz.
  • Para çıkışı gerçekleşene kadar cihazın başından ayrılmayın.
  • Şüpheli kişilerce dikkat dağıtılmaya çalışılıyorsa hemen çevrenizdekilere ve bankaya haber verin.
  • Olağan dışı bir durumla karşılaşırsanız, zaman kaybetmeden banka görevlilerine veya polise bildirin.

BANKALAR GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRIYOR

Sparkasse, dolandırıcılık olaylarına karşı önlemleri artırdığını da duyurdu. Özellikle şube dışındaki ATM'lerde gelişmiş kamera sistemleri ve yeni nesil güvenlik donanımları devreye sokuluyor. Banka, “Video kayıtları sayesinde birçok dolandırıcı suçüstü yakalandı” açıklamasını yaptı.

Ancak tüm bu teknolojik önlemlere rağmen en etkili korumanın kullanıcının farkındalığı olduğu hatırlatıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum