Yeni Düzenleme İle Miras Paylaşımı Artık Daha Kolay

Yeni Düzenleme İle Miras Paylaşımı Artık Daha Kolay
Türkiye'de tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik gündemde! Aile büyüklerinden kalan mirasların paylaşımı artık eskisine nazaran çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşecek.

TİGRİS HABER - Yapılan düzenleme ile birlikte, kardeşler arasında tapu paylaşımı için notere gitme zorunluluğu ortadan kalktı. Bu da milyonlarca vatandaşı rahatlatacak nitelikte.

Geçmişte miras kalan taşınmazların devri için kardeşler arasında noter onayı şartı bulunuyordu. Ancak artık yeni düzenleme ile hisseli tapu devirleri için noter onayı gerekmeyecek. Miras payının bir kardeşten diğerine devri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Ancak sözleşme sırasında tüm hissedarların hazır bulunması gerekecek.

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak kararı ve tapu işlemleri sırasında fiziksel olarak orada bulunmaları gerekecek. Ancak taraflar, istedikleri takdirde işlemleri yürütmek üzere avukatlarına vekalet verebilecekler. Hisseli tapu alımlarında, Tapu Sicil Müdürlüğü işlemlerinin eksiksiz tamamlanması ve taşınmazın sınırlarının kesin olarak belirlenmesi şart.

Bu yeni düzenlemeler, aile içi mülk paylaşımının daha az bürokratik engellerle gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Artık ağabey/abla-kardeşlik ilişkisi içeren tapu devirlerinde noter gereksinimi bulunmayacak. Yazılı bir sözleşme ile işlem tamamlanabilecek. Hisseli tapu sahiplerinin tamamının onayı ile yapılan satış işlemleri sonrasında, ödemeler ilçe belediyelerinde gerçekleştirilebilecek. Bu değişiklikler, hisseli tapuların daha kolay yönetilmesine katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.