Yeni Köy mezarlığına ek alan tahsis edildi

Yeni Köy mezarlığına ek alan tahsis edildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, 2 aya kadar yüzde yüz doluluk kapasitesine ulaşacak olan Yeni Köy mezarlığına 70 dönümlük ek mezar yeri alanı tahsis edildiğini belirtti.

Haber: Dilek Akin

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, Yeni Köy mezarlığına 70 dönümlük ek alan tahsis edildiğini ve hazır betonlu ,örülmüş hazır mezar yerlerinin yapıldığını söyledi.

Yeni Köy mezarlık alanının en fazla iki ay daha hizmet verebileceğini ve doluluk kapasitesinin sonuna geldiğini belirten Hatipoğlu, Yeni köy mezarlığında Gasilhane, morg, erkek dinlenme salonu ve lavabolar yenilendiğini belirtti.

Yeni köy mezarlığı ek mezar yeri alanı ve Yeni Köy mezarlığındaki yenilenme çalışmaları ile ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, şöyle konuştu: "Diyarbakırımızın önemli sorunlarından biri de yeni mezarlık alanının olmaması. Bu bağlamda önemli çalışmalar yaptık ve Yeni köy mezarlığının yanında 70 dönümlük bir alanı mezarlık alanı olarak tahsis ettik. Bu alan da hazır betonlu acil durumlarda altlı üstlü defin yapılabilecek mezarlar inşa ettik. Bu yıl hizmete açılacak.Yeni köyde ki mezarlık alanı en fazla 2 ay daha hizmet verebilecek durumda. Ayrıca Yeni köy mezarlığında Gasilhane, morg, erkek dinlenme salonu ve lavabolar yenilenmiş olup vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. İsteyince oluyor..."

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.