Yeni mahsul Siirt fıstığı tezgâhlarda

Yeni mahsul Siirt fıstığı tezgâhlarda
Siirt fıstığında hasat tamamlandı. Geçen sene kilogramı 120 liraya kadar düşen fıstık, bu yıl tezgâhta 360 liradan alıcısını bekliyor.

131045 Vatandaşların fıstığa talep gösterdiğini söyleyen esnaf Selami Özbilici, şu anda en çok tercih edilen ürünün tuzlu Siirt fıstığı olduğunu ifade etti. Özbilici, rekoltenin bu yıl 500 bin tona yaklaştığını kaydederek, "Yaş fıstığımızın sezon açılış fiyatı 220 ile 240 lira arasında değişiyor. Hasat Eylül ayının 1'inde başlar ve Eylül ayının 30'unda son bulur. Fabrikalarda önce kabuğu soyulur, ondan sonra güneş ışığında kurutarak normal silo halinde çuvallara doldurulur. Kavurma işlemi ise elle seçilip her bir tanesini ayrı ayrı lezzetleri ile beraber müşterilerinize sunuyoruz" dedi.


Sosyal medyada yer alan fıstığın içine giren şahısla ilgili de konuşan Özbilici, "Sosyal medyada ses getiren olay, hem biz hem de esnaf arkadaşlarımızı çok kızdırdı" dedi. Siirt fıstığına sahip çıktıklarını anlatan Selami Özbilici, "Çünkü Siirt'in geleceği olduğu için bu fıstık hepimizin, tüm Siirt halkınındır. Fıstığa sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.