Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimleri başladı

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimleri başladı
Basın İlan Kurumu (BIK) ve İş-Kur ortaklığı ile düzenlenen ‘Yeni Nesil Gazetecilik Programı” eğitimleri başladı.

Eğitim programları 1 Ekim-22 Ekim tarihleri arasında Sümer Parti Kültür Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Binasında gerçekleşecek.

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı’nın ilk eğitim programı başladı. Yaklaşık 40 kursiyerin katıldığı eğitim programı 20 gün sürecek. Program sonrası gazetelerde çalışacak 25 kişi belirlenecek.

yerel-basin-(2).jpeg

Projenin bir parçası olduğum için mutluyum

Gazetecilerin istihdamını sağlamak amacıyla başlatılan program Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Deniz Kılınç'ın eğitimiyle başladı. Kılıç, "İletişim fakültelerinde anlattığımız derslerin  kısa özetini bugünkü eğitimde anlattım. O bakımdan çok kıymetliydi benim için. Sektörde var olan gazetecilerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla yapılan eğitimin bir parçası olmaktan onur duydum" diyerek eğitim hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

İşletmeler kursiyerlere sahip çıkacak

Daha sonra konuşan Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi ise, "Kursumuz basın ilan kurumu yönetim kurulu üyesi sayın Adnan Ertem ile Basın ilan kurumu genel müdürü Yakup Karaca'nın himayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu kıymetli projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkürü bir borç biliriz.  Kurs bitiminden sonra kursiyerlerimizi gazete, ajans veya TV’ lerde istihdam etmeyi hedefliyoruz. Basın işletmelerimizin de kursiyerlerimize sahip çıkacağına şüphem yok" dedi. 

Güneydoğu’da ilk

Yeni Nesil Gazetecilik Programı'nın Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk kez Diyarbakır da gerçekleşeceğini söyleyen Adnan Günbegi sözlerini şöyle noktaladı, “41 ilde bulunan Basın İlan Kurumu şimdiye dek 5 ilde bu projeyi gerçekleştirdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez Diyarbakır da gerçekleştirilecek. Bu bakımdan bizim için ayrıca kıymetli bir proje olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.