Yeni Parti’den Diyarbakır’da ilk kongre
Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin içinden geçtiği zorlu ekonomik ve siyasi sürece dikkat çekerek, ülkenin refah, adalet ve barışa olan ihtiyacını vurguladı.
TİGRİS HABER - Tanrıkulu, parti olarak ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek Diyarbakır’da ilk kongrelerini gerçekleştireceklerini ifade etti.
Yeni Parti’den #Diyarbakır’da ilk kongrehttps://t.co/LGhGiwQZrk pic.twitter.com/6JJdE8H6rr
— Tigris Haber (@TigrisHaber) October 22, 2026
"ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK ORTADAN KALKTI"
Türkiye'nin hukuk, siyaset ve ekonomi alanlarında kritik bir süreçten geçtiğini belirten Tanrıkulu, belirsizliklerin ve baskıların arttığına dikkat çekti. İktidarın samimi bir tutum sergilemediğini ifade eden Tanrıkulu, vatandaşların her alanda mağduriyet yaşadığını kaydetti.

DİYARBAKIR'DA İLK KONGRE HEYECANI
Baskılara ve zor koşullara rağmen Yeni Parti olarak sorunların çözümü için mücadele ettiklerini belirten Tanrıkulu, teşkilatlanma sürecinin ardından ilk kongre tarihini duyurdu. Kongrenin yarın (23 Ekim 2026 Cuma) saat 10.00’da ÇandAmed, Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirtti.
"DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM"
Tüm Diyarbakırlı vatandaşları ve dostlarını dayanışmayı büyütmeye davet eden Sezgin Tanrıkulu, "Siz gelirseniz daha güçlü olacağız" mesajıyla çağrısını yaptı.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.