Yeni Şafak yazarının ‘Kürdistan’ tahammülsüzlüğü

Yeni Şafak yazarının ‘Kürdistan’ tahammülsüzlüğü
Diyarbakır’da düzenlenen "7'nci Âlimler Buluşması” konferansına katılan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Irak Kürdistan Federal Bölgesi’nden gelen katılımcılar için geldikleri yeri ifade eden tabelanın üzerinde “Kürdistan” yazılmasına itiraz etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) tarafından gerçekleştirilen “7’nci Âlimler Buluşması” adlı konferansa gelen Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, konukların geldiği yere, “Kürdistan” yazılmasına rahatsız oldu.

Yeni Şafak yazarı Kaplan rahatsızlığını şu cümlelerle ifade etti:“Sitemim şu, çok küçük bir şey. Yani bu gözden kaçmış olabilir, İnşallah öyledir. Ülkelere göre isimler kaydedilmiş. İşte Pakistan, Afganistan, Irak, Suriye, Yemen vs. Bir yerde de Irak’tan, Suriye’den İran’dan gelen Kürt kardeşlerimiz için de Kürdistan diye yazılmış. Bu bizim için problem çıkarabilir. Biraz dikkat edin, mantıkta bir problem var. Irak Kürdistanı’ndan gelen kardeşlerimize Irak diye yazabiliriz. Suriye Kürdistanı’ndan gelen kardeşimize Suriye diye yazabiliriz. Suriye bizim ülkemiz, Suriye bizim kardeşimiz, Irak bizim kardeşimiz. Suriye de, Irak da, Afganistan da, Bosna da bizim. O yüzden bu ayrımlara gitmemek gerekiyordu diye düşünüyorum” diye ekledi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum