Yeni Stadın Büfeleri İhaleye Çıkacak

Yeni Stadın Büfeleri İhaleye Çıkacak
Diyarbakır’da geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete giren 33 bin seyirci kapasiteli stadın içinde bulunan büfelerin ihale yoluyla kiralanacağı bildirildi.

Yeni Stadın Büfeleri İhaleye Çıkacak

Diyarbakır’da geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete giren 33 bin seyirci kapasiteli stadın içinde bulunan büfelerin ihale yoluyla kiralanacağı bildirildi. Yaz döneminde yanan zemin ve çimlerin bakımı ise devam ediyor. Amedspor ve Diyarbekirspor’un Ekim ayından itibaren maçlarını burada oynaması bekleniyor.

Çok Sayıda İşyeri Ve Büfe Var

Yaklaşık 160 milyon TL maliyetle inşa edilen ve geçtiğimiz Mayıs ayında Fenerbahçe ile Akhisarspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yaparak hizmete giren yeni Diyarbakır stadındaki işletme ve büfelerle yeni gelişmeler var. İşletme ve büfelerin ihale yoluyla kiraya verileceği belirtildi. Stadın altında çok sayıda iş yeri ve işletme alanı,içinde de 28 büfe bulunuyor. İhale sürecinin önümüzdeki günlerde başlatılması bekleniyor.

DTSO,Ticari İşletmelere Talip

Yeni stadın işletmesine resmen talip olan bir kurum da çıktı. Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası’nın stattaki işletmelere talipli olduğu,DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın konuyu Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve yetkililerle görüşerek olumlu cevap aldığı belirtiliyor. DTSO,stadın ticari işletmelerini üstlenerek elde edilecek geliri kentin profesyonel kulüpleri Amedspor ve Diyarbekirspor ile amatör sporlara aktarmayı amaçlıyor.

Zeminde Düzelme Dikkat Çekiyor

Bu arada yaz döneminde yanan zemin ve çimlerin bakımı için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. Zemindeki düzelme dikkat çekerken,ekiplerin düzenli olarak çalışma yapıp stadı hazırlamaya çalıştığı ifade ediliyor. Amedspor ve Diyarbekirspor’un Ekim ayından itibaren maçlarını burada oynaması bekleniyor.Bunun için iki haftalık çalışmaya daha ihtiyaç olduğu bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.