Yeni Stat Erdoğan’ı Bekliyor

Yeni Stat Erdoğan’ı Bekliyor
Diyarbakır’da 3 yıl önce çalışmalarına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli statta çimler serilmeye başlandı.


Ocak ayı sonu ya da Şubat ayı başında Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni stadın açılışını yapacağı belirtiliyor.

 

Hazır Çimler Seriliyor

Diyarbakır-Siverek yolu Talaytepe mevkisinde yapımına 2015 yılında başlanan yeni Diyarbakır stadında çok önemli bir aşamaya gelindi. Tamamlandığında doğu ve güneydoğunun en büyük stadı olacak stat inşaatında çimler serilmeye başlandı. Kocaeli-Sakarya bölgesinden getirilen hazır çimler zemine seriliyor. Alttan ısıtmalı olan ve UEFA kriterlerine göre inşa edilen dev statta çim serilme çalışmalarının iki hafta içinde tamamlanması,daha sonra deneme ve kontrol sürecine başlanacağı bilgisi verildi.

 

Açılışı Erdoğan Yapacak

Aynı zamanda 2400 araç kapasiteli otoparkı bulunan yeni stadın çevre düzenlemesi, iç ve dış bölümleri,koltuk montajları tamamlanmış durumda. Stadın resmi açılışının Ocak ayı sonunda veya Şubat ayı başında Diyarbakır’a geleceği bildirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı belirtiliyor. Bu bilgi resmi kaynaklar tarafından da teyit edildi ancak resmi açıklama yapılmadı.

Yeni stadın maçlara açılmasına ise 2018-2019 sezonu başında başlanması bekleniyor. Futbolseverler,yeni stadın açılışının önemli bir maçla yapılmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.