Yeni yılda 4 gün kısıtlama kararı

Yeni yılda 4 gün kısıtlama kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, “31 Aralık’tan 4 Ocak tarihine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak” dedi.

TİGRİS HABER- Milyonların beklediği Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yapıyor.

Ekonomimizin güçlü ve kırılgan yönlerini gayet iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın bize güvenmelerini istiyoruz. Salgının yeniden yükselmesi işimizi zorlaştırıyor. Her şeye rağmen yatım ve üretimi sürdürmek için tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Halkımızdan birikimlerini dövizden Türk lirasına çevirerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum. Yatırım ortamını iyileştirecek iklimi oluşturmak için gereken tedbirleri hayata geçireceğiz.

Ekonomi ve hukukta reformlar

Bütçe görüşmelerinden sonra ekonomi ve hukukta reformları gündemimize alacağız.

Salgınla mücadelede istatistikler uluslar arası kurallara göre yapılıyor. Vaka sayısındaki artışa ve doluluk oranlarına bakarak ilave tedbirleri geçen hafta paylaştık. Bugünkü kabinede de bunu geniş bir şekilde ele aldık. Tedbirlerin olumlu etkilerini gördük. Kurallara daha sıkı uymalıyız. Fedakarlığa karşı halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Esnafa kira desteği

Önce bazı müjdeleri milletimle paylaşmak istiyorum. Salgından etkilenen esnafımıza 3 ay süreyle ayda bin TL destek ödemesi yapacağız. İş yeri kira olan esnafımıza 500 TL ile 750 TL destek verilecek. 3 ay boyunca 5 milyar lira hibe desteği sağlamayı hedefliyoruz. İş yeri kirasında KDV 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olacak.

Aşı uygulaması

Aşı en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

Sokağa çıkma kısıtlaması

31 Aralık’tan 4 Ocak tarihine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uyguluyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.