Yeni yılın ilk gününde işsiz kaldı

Yeni yılın ilk gününde işsiz kaldı
Diyarbakır ve bölgenin deneyimli gazetecileri Ramazan Yavuz, Ferit Aslan ve Felat Bozaslan’dan sonra DHA’da bir ayrılık daha yaşandı. 25 yıllık usta gazeteci Mehmet Türk yeni yılın ilk gününde işsiz kaldı.

DHA’da 4. Ayrılık

Haber-Harun AYTULUN

Tigris-Haber Doğan Medya Grubu'nun Demir Ören Medya Grubu’na satılmasının ardından DHA’da ayrılıklar yaşanmaya devam ediyor. DHA’daki ilk ayrılık yaklaşık 2 yıl önce yaşanmıştı. DHA’nın 25 yıllık deneyimli bölge muhabiri Ramazan Yavuz’un kurumla yolları ayrıldı. 

Sapan sonrası çöküş başladı

dha-ayrilik-(4).jpg

İki yıl önce kurumla yollarını ayrılan 25 yıllık deneyimli gazeteci Ramazan Yavuz, “1980 yılından beri camianın içindeyim. Hep kendi emeğimle bir yerlere geldim. Bölge illerinin dışında Suriye, Irak ve İran’daki sıcak bölgelerde uzun süre görev yaptım. Gazeteciliğimi emeğimle kanıtladım. Ben başkaları gibi sırtını bir yere dayayarak bir yerlere gelmedim. Sadece işimi yapıyordum. Eski büro şefimiz Naci Sapan’ın ayrılmasından sonra DHA’da bir çöküş dönemi başladı. Bürodaki bazı arkadaşların farklı hesaplar içine girmesi nedeniyle durum bu boyuta geldi. Sonrasında kurumun el değiştirmesi ile işten çıkarma süreci hızlandırıldı” şeklinde konuştu.

Alnım ak başım dik gidiyorum

Yavuz’un ayrılmasından sonra DHA’nın 12 yıllık deneyimli adliye muhabiri Felat Bozaslan yaşanan sorunlar nedeniyle istifa etti. 

dha-ayrilik-(1)-001.jpg

Bozarslan, ayrılık sonrası, "12 yıldan bu yana büyük bir özveri ve gayretle çalıştığım Doğan Haber Ajansı'ndan ayrılmış bulunuyorum. Çok sevdiğim mesleğimden ayrıldığım şu anlarda; bugüne kadar bana güvenen, inanan tüm dostlara şükranlarımı sunarım. Umarım güveninizi boşa çıkarmamışımdır. 22 yıldır, savaşlarda, çatışmalarda, adliye koridorlarında, gazeteciliği en doğru şekliyle yapmaya çalıştım. Ölüm tehditlerine, soruşturmalara, yargılamalara, hedef gösterilmelere rağmen, hep doğrunun yanında oldum. Vicdanen rahat, alnım ak ve başım dik olarak gidiyorum.  Hoşça kalın Dostça kalın” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Ajansın bu günlere gelmesinde Diyarbakır’ın önemi büyük

Bu istifa haberinin ardından yaklaşık 20 yıl kurum bünyesinde çalışan DHA'nın büro şefi Ferit Aslan’ın işine iki ay önce son verilmişti.

dha-ayrilik-(5).jpg

Kurumdan ayrılmasıyla ilgili konuşan gazeteci Ferit Aslan, “DHA’da yeni bir yapılanmaya gidileceği belirtildi. Bizim de burada yer alamayacağımız söylendi. Oturduk, konuştuk ve karara bağladık. 20 yıl DHA’da çalıştım. 18 yılını muhabir olarak geçirdim. Son iki yıldır yöneticilik de yaptım. Bu kadar uzun yıllar içerisinde, insan çalıştığı yer ile özdeşleşiyor. Ajansın bu yerlere gelmesinde Diyarbakır büronun etkisi büyük. Anlaştığım yeni bir yer yok. Bunca yıldan sonra da başka bir meslek yapabilmemiz mümkün değil. Ancak uzun yıllar yoğun çalıştık. Pek çok zaman izin yapamadığımız günler oldu. Bu yüzden şimdilik çocuklarıma ve aileme zaman ayırmak istiyorum” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yeni yılın ilk işsiz gazetecisi

DHA’daki son ayrılık ise 25 yıllık gazeteci Mehmet Türk oldu. Yaklaşık 10 yıldır DHA’nın Diyarbakır bürosunda çalışan Türk’ün işine son verildi. Türk yeni yılın işsiz kalan ilk gazetecisi oldu.

dha-ayrilik-(6).jpg

Ayrılık sürecine ilişkin gazetemize konuşan Türk, “Bildiğiniz gibi DHA’nın Demirören’e satılmasından sonra genel merkezdeki bütün müdürler değişti. Yeni gelen yöneticiler eski kadronun hepsini çıkardılar. Yeni bir yapılanmaya gittiler. Bu yeni yapılanma içerisinde bizlerin olmayacağını söylediler. Yeni bir ekip kuruyorlar.  Beklediğimiz bir şeydi, sözlü olarak söylenmişti, yeni yılın ilk günü itibariyle ayrıldım. Hak etmediğim bir şekilde ayrıldım. 10 yıl bölgede kelle koltukta, gece gündüz çalıştık. Nerede haber olduysa biz oraya gittik. Çatışmalı ortamda bile gece gündüz çalıştık. Ancak her şeyin güllük gülistanlık olduğu bir dönemde şirket yeni bir yapılanmaya gitti ve bize bunu reva gördüler” şeklinde konuştu.

Öte yandan, DHA'da kameraman olarak görev yapan Burak Emek'te kurumdan ayrılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum