Yeniden topa Garani

Yeniden topa Garani
Halk arasında Topa Garani (Kürt Beyzbol) olarak bilinen ve unutulmaya yüz tutmuş oyun, Van’ın Çaldıran Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışmayla yeniden yaygınlaştırılıyor.

İlçede unutulmaya yüz tutmuş Topa Garani (Kürt Beyzbol) oyunu, Çaldıran Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizasyonuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda yeniden halka tanıtıldı. 5 ile 15 kişi arasında değişen iki takım arasında oynanan ve bir takım düz sopalarla topa vururken diğer takımın da topu yakalamaya çalıştığı oyun, büyük beğeni topladı.

kb2.jpg

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Necip Çınarcı, Topa Garani oyununun ilçede yıllar önce oynanan bir oyun olduğunu belirterek, “Topa Garani; geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş bir oyunumuzdur. Topa Garani’yi futbol olarak da oynuyoruz. Unutulmaya yüz turmuş bu oyunu gençlerimizle buluşturuyoruz. Kurallarını oyun oynama şeklini bütün okul ve halkımızla paylaşıyor ve bu kuralları arşivliyoruz. Sonraki yıllarda tekrar unutulması durumunda arşivlerden çıkarılacak ve yeniden oynanmaya başlanacaktır” dedi. (İHA)  

kb3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.