YERELSEN’den Büyükşehir’e: Parayı yatırın

YERELSEN’den Büyükşehir’e: Parayı yatırın
Kurucusu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu olan YERELSEN, üyelik aidatı için Büyükşehir’e, “179 bin 748 bin TL olan aidat borcunuzu ödeyin” yazısı gönderdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, büyükşehir belediyesi ve bağlı şirketlerini, kurucusu olduğu Kocaeli merkezli işveren sendikası YERELSEN’e üye yaptı. Büyükşehir Belediyesine yazı gönderen YERELSEN, üyelik aidatı olan toplam 179 bin 748 bin TL’nin yatırılmasını istedi.

Karaloğlu’nun DBB’ye kayyum olarak atanmasının hemen ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediye şirketleri MED Kentsel ve Sosyal Hizmetler A.Ş, Diyarbakır Belediyesi Orman Ürünleri A.Ş ve Diyarbakır Su ve Kanalizasyonu İdaresi (DİSKİ) Personel A.Ş,  YERELSEN’e üye yapıldı. Yine Karacadağ Kalkınma Ajansı da söz konusu sendikaya üye yapıldı.

yerel-sen.jpg

Üyelik için Bağlar Belediyesi, Sur ve Kayapınar Belediyeleri ile görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilçe belediyelerinin de YERELSEN’e üye yapılması için çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

yerel.jpg

Ödemesi gereken tutarı yatırın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bağlı şirketleri ve ilçe belediyelerinin yıllık olarak YERELSEN’e ödediği ücretin net rakamı bilinmese de, YERELSEN’in Büyükşehir Belediyesine gönderdiği yazıya Tigris Haber ulaştı. YERELSEN Genel Sekreteri Ali Danış imzalı gönderilen yazıda, “Sendikamız üyesi kurumların ödemesi gereken üyelik aidatları, sendikamızın 20 Aralık 2018 tarihinde yapılan Genel Kurulunda Tüzüğümüzün 29/2-a maddesine göre belirlenmiş ve üyelerimize duyurulmuştur. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, aşağıda belirtilen dönemlere ait, belirtilen miktarlardaki üyelik aidatlarını ödemediği, kayıtlarımızın tetkiklerinden tespit edilmiştir. Yukarıda belirtilen ve ödenmesi gereken toplam 179. 748, 55 TL tutarındaki üyelik aidatının, sendikamızın aşağıda belirtilen banka hesap numarasına yatırılması ve banka dekontunun sendikamıza gönderilmesi gerekmektedir” denildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Öte yandan YERELSEN kendi web sitesinde, üyelerinden aldığı yıllık aidat ücretini şöyle hesaplıyor: “Üyelerin ödemesi gereken yıllık üyelik aidatı, çalışan her işçi için günlük yasal asgari ücretin Belediye Başkanlarında, Sular idaresinde, Kalkınma Ajanslarında vb. için yüzde 30’unun, Belediye Şirketleri ve Kamu Şirketleri için yüzde 5’inin 12 ay ile çarpımı şeklinde uygulanmakta, yıl içerisinde Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödenmektedir.”

YEREL-SEN

Kocaeli merkezli bir işveren sendikası olan YERELSEN,  25 Temmuz 2005’te dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu öncülüğünde kuruldu. Karaloğlu, 2005-2009 yılları arasında YERELSEN Genel Başkanlık görevini yürüttü. YERELSEN’in şimdiki genel başkanlık görevini, AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.