Yerine kayyum atanan başkan tahliye edildi

Yerine kayyum atanan başkan tahliye edildi
Mardin’in görevden alınan Nusaybin İlçe Belediye Başkanı Semire Nergiz tahliye edildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 17 Ekim’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan ve yerlerine kayyum atanan Nusaybin Belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un tutukluluk incelemesi yapıldı. Tutukluluk incelemesi duruşmalı yapıldı. Avukatların hazır bulunduğu duruşmaya, eşbaşkanlar tutuklu bulundukları Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

 Yapılan inceleme sonucunda, Mardin 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, eşbaşkanlardan Nergiz'in tahliyesine karar verdi. Eşbaşkan Nergiz hakkında yurtdışı yasağı ve ayda iki gün de imza şartı verildi. Nergiz'in tahliyesine ilişkin verilen kararda, "Mevcut delil durumu, delillerin toplanmış olması, sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartabileceğine dair olgunun olmaması, tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak" ifadelerine yer verildi.

 Mahkeme, Eşbaşkan Kut'un ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kararda, "Kuvvetli suç şüphesi, atılı suçun mahiyeti, tanık beyanı, görüntü inceleme tutanağı ve tüm deliller kapsamında adli tedbir kararının yetersiz kalacağına" hükmüne yer verildi. 

 Tutuklanan eşbaşkanın yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, 18 Ekim’de belediyeye kayyum olarak atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.