Yıkılan o alana, Kütüphane ve Hizmet binası yapılacak!

Yıkılan o alana, Kütüphane ve Hizmet binası yapılacak!
Depremde hasar gördüğü için yıkılan Diyarbakır’ın en eski kütüphanesi olan İl Halk Kütüphanesi’nin yerine hem yeni ve son modern bir kütüphane ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü hizmet binası yapılacağı öğrenildi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Zemin artı 4 katlı olarak yapılacak yeni kütüphane ve Hizmet binasının önerisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yatırım programına aldırılması için girişimlerde bulunuldu.

kutuphane-yikilsan-alan-1.jpeg

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 1974 yılında hizmete giren ve 6 Şubat depreminde hasar gördüğü için yıkılan Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi’nin yerine ne yapılacağı belli oldu.

Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismail Paşa 3. Sokak’ta yıkılan İl Halk Kütüphanesi’nin yerine Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası ve modern bir kütüphane yapılacağı öğrenildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Yıkılan binanın alanına kütüphane ve üzerine de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası yapılması için önerinde bulunduğu öğrenildi.

kutuphane-yikilsan-alan-2.jpeg

Zemit+4 katlı olması planlanan modern kütüphanenin değerlendirme aşamasında olduğu belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yatırım programına aldırılmasına yönelik girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.