‘Yitip Giden Aklım’ ve ‘Deli’ Hüseyin’in ölümü!

‘Yitip Giden Aklım’ ve ‘Deli’ Hüseyin’in ölümü!
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde uzun yıllardır kırtasiyecilik yapan Mehmet Aksak, çocukluk yıllarından bu yana aklına taktığı hikâyeleri yazma tutkusunu nihayet yazıya döktü, kitaplaştırdı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde uzun yıllardır kırtasiyecilik yapan Mehmet Aksak, çocukluk yıllarından bu yana aklına taktığı hikâyeleri yazma tutkusunu nihayet yazıya döktü, kitaplaştırdı. ‘Yitip Giden Aklım’ başlığı ile okuyucuyla buluşan kitap, yaşanmışlıkların toplamının anlatımı olarak karşımıza çıkıyor.

Mehmet Aksal, kitapta Natüre’nin yiğit çocuğu Hüseyin’i anlatıyor. Ona Filozof Hüseyin diyorlar, çünkü çok bilgili, zeki, okuduğu okullarda sınıfın gözdesi. Aksal, Hüseyin’in onurlu, karakterli yaşamını, ailesini, aynı zamanda bir toplumun yapısını anlatıyor ‘Yitip Giden Aklım’ da…

dicle-tigris.jpeg

Bazılarına göre filozof, bazıların a göre ‘Deli’ Hüseyin’in herkesi üzen ölüm, öldürülme hikâyesiyse bölgede sık rastlanan bir ölüm hikâyesi. Deli denmesinin sebebi de, Elazığ Akıl ve Ruh Sağlığı hastanesinden verilen öldürüldüğü yerde cebinden çıkan rapordan kaynaklanıyor. Ama o Diclelerin filozofu. Filozof Hüseyin annesine bir an önce ulaşmak için ilçeden süratle ayrılır. Gece olmasına rağmen yola çıkar, güvenlik güçlerinin ‘terörist’ tanımının çerçevesinde tek kurşunla vurulur. İçine düştüğü çukurda sabah teşhis yapıldığında cansız bedenin Deli-Filozof Hüseyin’e ait olduğu anlaşılır. Teröristlerle birlikte olduğu, çatışma sonucu öldürüldüğü konusunda ısrar edilse de Dicle halkı buna hiçbir zaman taraf olmadı, zaten olamazdı da. Olay TBMM insan hakları komisyonuna kadar gitti. Sonuç değişmedi. Hüseyin’in terörist olmadığı ancak onlara yardım yataklık yaptığı noktasına gelindi ve dosyada bu şekilde kapatıldı.

İşte Mehmet Aksal, Güneydoğu gerçeğini Deli Hüseyin’in yaşam hikâyesinin içine katarak, çocukluğunda hayalini kurduğu kitabı yazmış. Akıcı bir hikâye olmuş. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.