YKS Türkiye 6'ncısı Mardin’den

YKS Türkiye 6'ncısı Mardin’den
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Mardin Fen Lisesi öğrencisi Emre Aydın, sınavda sorulan 200 sorudan 198'ine doğru cevap vererek Türkiye 6'ncısı oldu.

TİGRİS HABER - Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları dün sabah saatlerinde açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, Mardin Fen Lisesi öğrencisi Emre Aydın, sınavda elde ettiği başarıyla Mardin adına bir ilke imza attı.

Mardin’de bir ilk

Sınavda sorulan 200 sorudan sadece ikisini yanlış cevaplayıp, 198'ini doğru cevaplayan Emre Aydın; elde ettiği başarıyla Mardin adına bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Mardin Fen Lisesinden mezun olan Emre Aydın, “Daha önce Mardin'den galiba böyle bir sonuç çıkmamıştı. Bu yüzden ailemi, akrabalarımı, öğretmenliğimi mutlu ettiğim için çok mutluyum. Sınava gerçekten çok çalıştım. Birçok öğrenci zaten söylüyordu. Düzenli planlı bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Kendinizi gerçekten sıkmamanız gerekiyor. Öğrenciler bunu duyduğu zaman abartı zannediyorlar. Ama gerçekten öyle kendinizi sıkmamanız, kendinizi iyi tanımanız ve bu şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Başta aileme teşekkür ediyorum. Bu başarıda birçok insanın payı var. Daha sonra ilköğretimden başlamak üzere bütün öğretmenlerime, Mardin Fen Lisesinin eğitim ve idare kadrosuna, onun dışında gelmiş olduğum özel kurs merkezindeki bana destek olan öğretmenlerimin tamamına teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşlarım da bana çok destek oldular, onlar da beni bu süreçte yalnız bırakmadılar. Yani kısacası bu uzun süreçte bana yardımcı olan herkese gerçekten ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.