Yoğurt alırken bu rakamlara dikkat !

Yoğurt alırken bu rakamlara dikkat !
Yoğurt satın alırken sadece son kullanım tarihlerine bakıyorsanız, size bir uyarımız var.

Yoğurt kapları tehlike mi saçıyor ? Aldığınız yoğurtların plastik kaplarındaki rakamlar size mesaj veriyor. Yoğurt kabınızın altında 5 rakamı varsa içiniz rahat olsun ama hiçbir rakam yoksa sağlığınız tehlikede ! Marketlerden aldıkları yoğurtların plastik kaplarının altındaki işaretlerde rakam yazmadığının farkına varan tüketiciler sikayet var.com’a gönderdikleri şikayetlerle bu rakamların önemine dikkat çektiler.

Sadece son kullanma tarihine bakıyorsanız dikkat!

Aldığınız ürünün tehlikeli olmadığını anlamak için numarasına bakın” diyen ‘Şikayet var Yöneticisi’ Dr. Ömer Deveci, nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında şu uyarılarda bulundu: “Tüketicilerin ve uzmanların plastik ürünlerin gıdada kullanımı hakkında verdikleri bilgiler gerçekten çok çarpıcı. Plastikler türlerine göre 1’den başlayarak 7’ye kadar numaralandırılıyor. Özellikle Herhangi bir plastik ürün ile sunulan gıdayı alırken ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Bağımsız ya da etrafında oklar olan bir üçgen içinde bu numarayı göreceksiniz. Eğer numara varsa kolay ama yoksa aman dikkat. Yoğurt kaplarında üçgen içinde 5 rakamı vardır’’

 Nasıl anlıyoruz?

‘’Kabın altına veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz.’’ diyen Deveci; ‘’Üç oktan oluşan bir üçgen, içinde 5 rakamı varsa, 5 numara “polipropilen”dir, altında da zaten "PP" yazar. DİKKAT! 3, 6 ve 7 yazanları almayın, “5” yazmalı... Plastikte kanser tehlikesi... Hangi plastikler zararlı? Plastikler türlerine göre sınıflandırılıyor. Bu türler 1’den 7’ye kadar numaralandırılıyor. Özellikle 3, 6 ve 7 no’lu plastiklerden uzak durmak şart! Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, ve içinde etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir. Zararlıdır. 7. DİĞER: Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.