Yolaltı Köyü’nden İsveç Süper Ligi’ne

Yolaltı Köyü’nden İsveç Süper Ligi’ne
Diyarbakır’ın Yolaltı Köyü’nde (Şılbe) büyüyen ve çocukluğunda oto yıkamacısı olarak çalışan kaleci Abdülaziz Demircan, İsveç Süper Ligi’ne yeni yükselen Dalkurd’e transfer oldu.

Avrupa’daki Kürtlerin takımı olarak bilinen Dalkurd,26 yaşındaki file bekçisinin transferini özel bir video ile açıkladı.

İsveç’in Yükselen Değerine

Son olarak Süper Lig ekibi Atiker Konyaspor’da forma giyen Diyarbakırlı kaleci Abdülaziz Demircan, İsveç Süper Lig ekibi Dalkurd’e transfer olarak önemli bir başarıya imza attı. Avrupa’daki Kürtlerin takımı olarak bilinen,2004 yılında kurulan ve son yıllarda üst üste lig çıkarak amatör ligden Süper Lig’e kadar yükselen Dalkurd,26 yaşındaki kalecinin transferini resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinde video eşliğinde  flaş haber olarak duyurdu.

Örnek Bir Yaşam Öyküsü Var

Abdülaziz Demircan’ın bölgedeki gençlere örnek olması gereken bir öyküsü var. Diyarbakır merkeze bağlı Yolaltı Köyü’nde dünyaya gelen ve ailesinin halen burada yaşadığı Abdülaziz’in çocukluğu köyde geçti. Çocukluğunda oto yıkamacısı olarak çalışarak  yoksul olan  ailesine katkıda bulunan Abdülaziz,mahalle arasında futbola başladı. Amedspor (DİSKİSpor) alt yapı seçmelerine katılarak beğenildi,bir süre alt yapı takımlarında oynadıktan sonra profesyonel sözleşme imzaladı,1 yıl 3.Lig’de Kayapınar Belediyespor kadrosunda yer aldıktan sonra Amedspor’a geri döndü.

Kafkas Ve Kocaman’ın Gözdesiydi

2010-2011 sezonundan itibaren Amedspor’da kaleyi devraldı,2012-2013 sezonunda Tolunay Kafkas tarafından keşfedilerek Süper Lig ekibi Karabükspor’a transfer oldu. Karabükspor’dan sonra Tolunay hoca ile birlikte bir başka Süper Lig ekibi Kayserispor’a geçti. Ardında Aykut Kocaman’ın dikkatini çekti ve Atiker Konyaspor’a transfer oldu. Son 2 sezonu Konya’da geçiren Abdülaziz,önceki gün İsveç Süper Lig ekibi Dalkurd’le anlaşarak bu kez Avrupa’ya yelken açtı.

İngilizce’yi Ana Dili Gibi Konuşuyor

1 kez A-2 Milli Takımı formasını da giymiş olan Abdülaziz Demircan,Türkiye’deki kariyerinde 114 resmi maç oynadı. Azimli bir yapısı ile dikkat çeken Abdülaziz’in bir diğer özelliği ise İngilizce başta olmak üzere bir çok yabancı dili ana dili gibi konuşacak kadar kendini yetiştirmesi.

Abdülaziz Demircan’ın İsveç Süper Ligi’ne transfer olması memleketi Diyarbakır’da sevinçle karşılandı. Bu transfer sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Özcan YILDIZ/Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.