'Yolun yol değil Gökçek'

'Yolun yol değil Gökçek'
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Yolun yol değil Gökçek" diye seslendi.

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, ODTÜ ormanlarındaki ağaçların kesilmesini protesto etmek ve ODTÜ direnişine destek vermek amacıyla yaptıkları eylemde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Yolun yol değil Gökçek" diye seslendi.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ ormanlarındaki ağaçların Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilmesini protesto etmek ve ODTÜ direnişine destek vermek amacıyla, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Tesisleri önünde fidan dikti. Çok sayıda öğrencinin katıldığı protesto eyleminde "Her fidan için direneceğiz" pankartı açılarak, "Her yer ODTÜ her yer direniş", "Diren ODTÜ, Kocaeli seninle", "ODTÜ'nün ateşi AKP'yi yakacak" sloganları atıldı. Fidan dikme etkinliğinde ayrıca "Sistemi yıkacağız ağaç dikeceğiz" ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in fotoğrafının bulunduğu "Yolun yol değil" yazılı dövizler taşındı. Şarkılar ve marşlar eşliğinde fidanlar Sosyal Tesisler önündeki yeşil alana dikilerek halaylar çekildi. 

Etkinlikte Kocaeli Üniversitesi öğrencileri adına basın açılamasını üniversite öğrencilerinden Anıl Alkan yaptı. Alkan AKP'nin adaletsizliğe karşı koyan öğrencileri bastırmak için "eli sopalı çetelerle meydanlarda boy gösterdiğini" belirterek, "AKP bugün savaş politikalarının, yalandan demokrasi paketlerinin, muhafazakâr ve gerici politikalarının içinde sıkışıp kalmıştır. Dün gün boyunca ODTÜ'lüler ve Ankaralılar polislere, biber gazlarına eli sopalı çetelere karşı saatlerce direndiler. Dikilen fidanlara bile tahammülleri yoktu. Onlar söke dursun, biz yine ODTÜ'de Kocaeli'nde ve tüm Türkiye'de devam edeceğiz fidanlar dikmeye" dedi.

Etkinlik, basın açıklamasından sonra son buldu. DİHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.