YSK’nın veto ettiği Ceylan: Bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz

YSK’nın veto ettiği Ceylan: Bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart'ta seçimi kazanan HDP'li Zeyyat Ceylan'ın kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmesini gerekçe göstererek mazbatayı AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na verdi.

Tigris Haber- Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde seçimi kazanan HDP'li Zeyyat Ceylan'ın kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilmesini gerekçe gösterdi ve mazbatayı AK Partili Hüseyin Beyoğlu'na verdi. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde Ceylan yüzde 74, Beyoğlu yüzde 25.46 oranında oy almıştı.

YSK’nın vermiş olduğu kararın ardından HDP’den seçilen ancak mazbatalarını alamayan Belediye Başkanları, YSK’nın kararını protesto etmek için Bağlar Belediyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Zeyyat Ceylan Zübeyde Zümrüt ile çok sayıda yurttaş da destek verdi.

 Burada konuşan Ceylan, protesto eylemlerini ve karara karşı tepkilerini sürdüreceklerini söyledi. Yerel seçimlerin antidemokratik bir sürece dönüştüğünü dile getiren Ceylan, HDP’nin tüm baskı ve engellemelere rağmen Diyarbakır’da başarı sağladığını kaydetti.

 Kabul etmeyeceğiz

YSK’nın seçim öncesi başlayan ihlallerinin seçim sonrası hak gaspı olarak devam ettiğini ifade eden Ceylan, “KHK’li bahanesiyle halkımızın iradesinin gasp edilmesi hukuksuz bir sürecin ifadesidir. Bu hak gaspını kabul etmeyeceğiz. Buna karşı sürekli ayakta olacağız. Hukuksuzluğa karşı mücadeleyi yükselteceğiz” diye konuştu.

 YSK’ye yaptıkları aday başvuru sürecini hatırlatan Ceylan, “Bir tuzak mı kuruldu? Bu kararlar yok hükmündedir” dedi.

Seçim sürecinin antidemokratik uygulamaların devamı olduğunu söyleyen Ceylan, “Halkımızın iradesini gasp edip, mazbata alanları meşru görmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Partililer, yapılan açıklama ardından belediye önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.