YSP, Eğil ve Çarıklıda seçim bürolarını açtı

YSP,  Eğil ve Çarıklıda seçim bürolarını açtı
Seçim çalışmalarını, büro açılışları üzerinden yürüten Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Diyarbakır’ın Eğil ilçesi ile merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı beldesinde seçim bürosu açtı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Adaylarını belirledikten sonra seçim çalışmalarına başlayan Yeşil Sol Parti, milletvekili adaylarıyla birlikte Diyarbakır’ın Eğil ilçesi ile merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı beldesinde seçim bürosu açtı, merkez Bağlar ilçesinde ise esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde çalışmalara başlayan Yeşil Sol Parti adayları Cengiz Çandar, Sevilay Çelenk, Adalet Kaya,Halide Türkoğlu, Azad Barış ve Mehmet Emin Aktar partilerinin Sur ilçesi Çarıklı beldesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

ysp-egil-ve-cariklida-secim-burolarini-acti-3.jpg

Açılış öncesi konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Adalet Kaya, "Biz kadınlar gençler olarak bu ceberut sistemi göndermek için geliyoruz. Belediyelere atanan kayyımlara işaret eden Kaya, “Bizden kayyımla alınan belediyeleri geri almak için geliyoruz.” dedi.

‘Amed kazanırsa Türkiye kazanacak’

“Bu seçimi Amed kazanırsa aynı zamanda Türkiye kazanacak” diyen Milletvekili Adayı Azad Barış ise “Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Mücadelenin bayrağını biz devir alacağız Amed’in mücadele bayrağını Ankara’ya taşıyarak bu ceberut sistemi sonlandırıp cennete dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Asimilasyonu sonlandıracak seçim olacak’

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Ceylan Akça, Sorgül Aytek, Serhat Eren, Mehmet Kamaç ise partilerinin Eğil’in Sarıca köyündeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Halay ve zılgıtlarla karşılanan adaylar, köydeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış öncesi konuşan adaylardan Serhat Eren, yapılacak seçimin önemine işaret ederek, “14 Mayıs'ta yapılacak seçim, 100 yıllık Kürtlere dönük asimilasyoncu politikalar, Kürtlerin dilini yasaklanma çabasının sonlandırmak olacak. 14 Mayıs'ta yapılacak seçim aynı zamanda Türkiye ve Türkiye halkının geleceğini belirleyen bir seçim olacak

ysp-egil-ve-cariklida-secim-burolarini-acti-4.jpg

. Bu seçimde siyasal baskıların sol bulması için halkımız sandığa gidecek bu zalim bu ceberut sisteme son verecek yada bu ceberut sistem Kürt halkı üzerinde baskısına devam edecek. 14 Mayıs'ta bu faşizmi durduracağız. Bu içerdeki ve dışarıdaki savaş politikalarına son bulmasına ortadan kaldırılmasına bu makam çökeltmesi açısından da çok önemli olacak" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti adayları, merkez Bağlar ilçesinde esnafları ziyaret etti. Adaylar, programlarını Kayapınar ilçesinde halk buluşmasıyla sürdürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.