VİDEO - YSP Eşsözcüsü Akın, gözaltılar sonrası konuştu: 20 günleri kaldı, göndereceğiz

VİDEO - YSP Eşsözcüsü Akın, gözaltılar sonrası konuştu: 20 günleri kaldı, göndereceğiz
Diyarbakır’da yapılan gözaltı oprasyonunu partililerle protesto eden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Asla geri durmayacağız, bir adım geri atmayacağız, bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz” dedi.

Salih Yeşil-Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, tiyatrocu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu 216 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi, 110 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Yeşil Sol Parti Diyarbakır merkez Yenişehir Ofis Seçim Bürosu önünde düzenlediği protesto eyleminde konuşan Halkların Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki, “Kurduğumuz cümlelere karşı, kurduğumuz söze karşı, yürüttüğümüz siyasete karşı siyaset üretemeyen siyasi iktidar, yalnızca yapabildiği tek şeyi yapıyor: Avukatları gözaltına alıyor, parti yöneticilerini gözaltına alıyor, tiyatro sanatçılarını gözaltına alıyor ve bununla siyaset yürütebileceğini düşünüyor. Bunu protesto ediyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz.”

Yapılan operasyonda eş genel başkan yardımcıları ve partisinin örgütleme sorumlularının gözaltına alındığını ifade eden Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Buradan iktidara sesleniyoruz: Yaptığınız bir seçim kumpasıdır. Bizim karşımızda bir seçim kampanyasını gözaltına alarak yapıyorsunuz. Bizi sizin karşınızda sözümüzü söylüyoruz. Bu halka karşı sözümüz var ve işte buradayız, sizleri 14 Mayıs’ta göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

tigris1.jpg

‘İktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz’

AK Parti’nin seçimi kaybettiğinin farkında olduğunu söyleyen Akın, “Sözümüze bakıyorsunuz biz de sizin sözünüze bakıyoruz ve bu iktidar, saray rejimi, ülkdede her tarafta kaybettiğinin farkındadır. Artık sözü bitmiştir. Çürümüş, bitmiş, artık tahammülü kalmamış bir iktidar ile karşı karşıyayız. İşte görüyorsunuz: Burada bir basın açıklaması yapacağız ama her türlü engelle karşı karşı kalıyoruz. Biri her türlü olanağı kullanan, ama öbür taraftan inancıyla, kararlılığıyla bu seçimi götürmeye çalışan bir düşünce var, bir mücadele var. İşte halkımız burada. Biz kalkımızı temsil etmeye çalışıyoruz, onların sözünü kurmaya çalışıyoruz. Ülkenin her yerinde bu mücadeleyi yürütüyoruz. Asla geri durmayacağız, bir adım geri atmayacağız ve bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz” diye konuştu.

‘Her şeyin hesabını soracağımızı bilin’

Seçimlere yönelik her türlü provokasyon, darbeye rağmen iktidarı göndereceklerini söyleyen Akın, “Güvenlik güçlerine de başka güçlere de sesleniyorum: Bundan sonra bunları yapamayacaksınız. 14 Mayıs sonrasını düşünün ve yaptığınız her şeyin hesabını soracağımızı bilin. 20 günümüz kaldı. 20 günde hiçbir provokasyona meydan vermeden, ne yaparsa yapsınlar, gideceklerini kaybedeceklerini bildikleri halde, yapmaya çalıştıkları her türlü kötülük karşısında barışı, özgürlüğü, demokrasiyi savunmaya, bu ülkeye adaleti ve barışı getirmeye söz veriyoruz. Bunu başaracağız. 14 Mayıs’ta gidecekler.”

Çalışma arkadaşlarından seçim çalışmalarına durmadan devam etmelerini isteyen Akın, “Bütün arkadaşlarımız eksilmeden güçlenerek seçim çalışmasını yürütsünler ve sandıkta bunları gömeceğimizi, iktidardan düşüreceğimizi, yeni demokratik, ekolojik cumhuriyeti kuracağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz.” sözleriye konuşmasını sonlandırdı.

2 kişi gözaltına alındı

anli-tigris.jpg

Dağılma sırasında polis ekipleri Halkların Demokratik Partisi basın çalışanlarından Tümen Anlı ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Serhat Eren’i gözaltına aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.