YSP, milletvekili Öcalan’a yapılan müdahaleyi kınadı

YSP, milletvekili Öcalan’a yapılan müdahaleyi kınadı
Urfa'da bir anma töreni nedeniyle yaşanan arbede sırasında Milletvekili Ömer Öcalan'ın jandarmanın müdahalesine maruz kalmasını YSP milletvekilleri tarafından kınandı. Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Türkiye yüzyılının zorbalık yüz yılıdır”dedi.

ocalan-jandarma-tigris.webp

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber/ Haber

TİGRİS HABER - Urfa Cezaevi’nde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Halfeti Belediyesi eski başkan yardımcısı Bazo Yılmaz’ı anmak için Halfeti'nin Yukarı Göklü beldesindeki mezarı başına giden ve aralarında Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'nın da bulunduğu grup jandarmayla arbede yaşadı. Yaşanan arbede sırasında 3 kişi gözaltına alındı.

Yeşil Sol Parti, olayı kınadı

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, anma sırasında yaşanan arbedeye ilişkin Diyarbakır'da açıklama yaparak, yarın Saat 19:00'da Türkiye genelinde eş zamanlı olarak olayı protesto edeceklerini duyurdu. Açıklamanın yapıldığı basın toplantısına YSP milletvekilleri Serhat Kamaç, Sinan Çiftyürek, Berdan Öztürk, Meral Danış Beştaş, Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır katıldı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Meral Danış Beştaş, yaşanan arbedeyi başka bir partinin milletvekili yaşamış olsaydı Türkiye’nin gündemi haline geleceğini ifade ederek şunları dile getirdi:

"Onlar anmaya saldıracak derecedeyken biz tek bir yoldaşımıza sahip çıkmaktan geri durmayacağız. Sessiz kalmayacağız. Hukuk komisyonumuz ilgili suç duyurularını yapıyorlar. Bunun hesabını hukuk önünde soracağız elbette.

Başka bir partinin milletvekiline bu muamele yapılsaydı, şuanda Türkiye’nin tek gündemi bu olacaktı. Bir milletvekilinin yaklaşık 15-20 dakika boyunca yapılanlar tam bir haydutluktur. Ne demek şehir merkezinde bir milletvekilini göz göre göre zorla arabaya bindirmek, kaçırmaya çalışmak. Hukuk devleti ülkelerinde ya da asgari düzeyde demokrasinin olduğu iddia edilen bir yerde bunun yapılmasının bir izahı, bir açıklaması yoktur. AK Parti iktidarı her yerde zorbalığa başvuruyor. Cumartesi Anneleri’ne ters kelepçe uyguluyor. Akbelen’de halka saldırıyor. Tatvan’da köylülere işkence yapıyor. Kayyum zorbalığı devam ediyor. DEDAŞ zorbalığı devam ediyor. Sevgili Gültan Kışanak’a taziye dönüşünde işkence uygulanıyor. Şimdi de vekilimiz Ömer Öcalan derdest ediliyor.

Türkiye Yüzyılı dedikleri aslında bir ‘zorbalık yüzyılıdır’, bir zulüm yüzyılıdır. Bunu halka kabul ettirmeye çalışıyorlar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.