YSP'li Akın yerel seçim stratejisi sinyali verdi: Üçüncü Yol!

YSP'li Akın yerel seçim stratejisi sinyali verdi: Üçüncü Yol!
Partisinin merkezi konferansında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “seçeneğimiz üçüncü yoldur” derken, Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar pusulanın HDP paradigması olacağını belirtti.

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) yeniden yapılanma ve inşa süreci kapsamında gerçekleştirdiği merkezi konferans, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde başladı. Değişim ile Özgürlüğe şiarıyla gerçekleştirilen konferansa 800 delege katıldı. İki gün sürecek konferansta, seçim sonrası partinin halkla yaptığı toplantılarda öne çıkan öneriler tartışılacağı ve kararların alınacağı belirtildi.

Divan seçimi ve saygı duruşuyla başlayan konferansın açılış konuşmasını, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ile Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı.

YENİ YOL HARİTASI

Akın, tutuklu siyasetçileri selamlayarak konuşmasına başlayan Akın, "onların katkılarıyla yol haritası çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

“Uzun bir süredir Türkiye halklarının çoklu bir kriz kıskacında zorluklar yaşadığını tespit etmiş ve bu tespitimizi çeşitli kanallardan kamuoyu ile paylaşmıştık" diyen Akın, "Toplumsal sorunlarımızdan, çökmekte olan ekonomiye, ırkçı-mezhepçi eğitimden yaşam tarzı dayatmasına, ayrımcı cinsiyet politikalarından ekolojik yıkıma kadar hayatın her alanı AKP-MHP iktidarı eliyle katlanılamaz hale getirildi” diye devam etti.

ÜÇÜNCÜ YOL SEÇENEĞİ

“Önümüzdeki sürecin en önemli sorunlarından biri de bu iktidar karşısında yaşadığımız blok hikayesidir. İçinde bulunduğumuz süreci şöyle değerlendiriyoruz. Bu ülkede iki kutuplu siyasetle bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki; mevcut otoriter faşizan saray rejimi etrafındaki iktidar yani dinci, milliyetçi, otoriter rejim sadece bir rejim değil aynı zamanda devletin kendisi haline gelmiş durumda. Bu devletin karşısında muhalefet edecekseniz, bu topluma umut vereceksiniz, bu umudun yolu bir başka seçenek yaratmaktır. Bizim seçeneğimiz Üçüncü Yol seçeneğidir. Bu ülkedeki bütün ezilenlerin ortak geleceğinin inşa edileceği seçenek, üçüncü yol seçeneğidir. Deprem meselesini korkunç bir biçimde kullandılar. Deprem inanılmaz bir tahribat yarattı. Deprem doğal bir felaket ama aynı zamanda AKP ve MHP şahsında ikinci bir felaket yaşandı. Burada sesleniyoruz; bu yalancı talancı siyasete karşı artık daha fazla sessiz kalmayın. Herkesin demokratik hakkı buna isyan ve itiraz etmektir. Buradan bütün muhalefete sesleniyorum; bunun karşısında sessiz kalmayın.

YEREL SEÇİMLER

Başka bir konu da yerel yönetimlerle ilgili. Biliyorsunuz seçim sonrası bu iktidar, seçim günü yerel seçimlerin startını verdi. Türkiye’de yaklaşık 7 yıldır kayyumlarla karşı karşıyayız. 15 milyonun iradesini gasp eden saray rejimi karşısında bu dönem bütün halkımızla beraber bu kayyım rejimini bertaraf etmeye hazırlanıyoruz. Alacağımız kararlarla önümüzdeki yol haritasını çıkartırken, kayyım rejimine karşı duracağız ve bir daha ülkeye gelmemesini sağlayacağız. Bu tasfiye ve tecrit siyaseti karşısında güçlü bir şekilde örgütlü duracağız ve mutlaka başaracağız. Halkımızın iradesi bunu başaracağımızı gösteriyor. Bu inançla bunu başaracağımıza inanıyoruz.

‘BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

Biliyorsunuz dört aydır özeleştiri sürecini başlattık. Tartışmalarımızı açık ve şeffaf yaptık. Önce ilçelerimizde, sonra illerimizde toplantılar yaptık. Halk toplantıları yaptık. Halk toplantılarına 30 binin üzerinden insanımız katıldı. Bunları raporlaştırarak, değerlendirerek önümüzdeki dönemin yol haritasını çıkartmak için çalıştaylar yaptık. Bu fikirlerle bugün sizlerin delege olarak katıldığı bu konferansta; kararlarımızı almış olacağız. Bu kararlarımız kongremizde sonuçlanacak. Bu kararlar yeni dönemin yol haritasını çıkartmak bakımından çok değerli ve kıymetli olacak. Devletin egemen güçleri hem de bizi daraltmaya sınırlamaya çalışanlar karşısında kapsayıcı Türkiye’nin barış mücadelesini ve bütünlüğünü sağlayacak bir yol haritasını çıkarmak konusunda sizlere güveniyoruz. Bu konuda burada bir karar çıkacağına inanıyoruz. Geçmişteki tartışmalara takılıp kalmamalıyız. Geçmişi tartışalım ama aynı zamanda geleceğe bakalım. Ortak bilinç, irade kaydetmek konusunda konferansımızın başarılı geçmesini diliyorum. Birlikte başaracağız.”

UÇAR: PUSULAMIZ HDP PARADİGMASI

Akın'ın ardından söz alan Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, konuşmasına Dimilki lehçesinde bir cümle ile başladı.

Meşakkatli, emek dolu bir tarihsellik ve günceliğin içinde olduklarını söyleyen Uçar, “HDP’nin birikiminin, kazanımının ve paradigmasının özü üzerinden bir aradayız. HDP’ye inanan, güç veren, emek veren bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Kurulduğu günden beri ciddi kazanımlara, başarılara Türkiye siyasi tarihiyle birlikte ciddi bir birikime sahip olan HDP, özellikle 2015’te ulus devletin bugüne kadar bütün kodlarını bozmuştur. HDP’nin paradigması AKP tarafından yenilememiştir. Yeşil Sol Parti’nin mücadele pusulası emek verdiğimiz HDP paradigmasıdır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.