YSP’nin Kamişlo açıklamasına izin verilmedi

YSP’nin Kamişlo açıklamasına izin verilmedi
Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda YSP ve HDP yöneticileri ve milletvekilleri 'Kamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş'e yapılan SİHA saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi olayını kınamak için yapmak istedikleri açıklamaya polis tarafından izin verilmedi.

Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda Yeşil Sol Parti (YSP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve milletvekilleri 'Kamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş'e yapılan SİHA saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi olayını kınamak için yapmak istedikleri açıklamaya polis izin vermedi. Polis, toplanan kitleyi çembere alarak milletvekillerinden ayırdı. Yapılan müzakereler sonucu sadece milletvekillerinin açıklama yapmasına izin verildi.

YSP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek yaptığı açıklamada hem yapılan saldırıyı hem de polisin kendilerine yönelik tavrını kınayarak, "Bu yapılan saldırı hiç bir şekilde çözüm getirmez. Bu saldırıyı kınıyor ve hem ailemizin hem de tüm halkımızın başı sağolsun. Biz bu saldırıyı protesto etmek için buraya geldik ve gördüğünüz üzere polis hukuksuz bir şekilde açıklamamıza izin vermiyor. Biz bu tavrı da kınıyoruz. Bu baskılar mücadelemizi engelleyemez" dedi.

Açıklama sonrası Dağkapı meydanında toplanan kitle polis nezaretinde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.