Yumurtalık kanserine hastaya başarılı ameliyat

Yumurtalık kanserine hastaya başarılı ameliyat
Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde yumurtalık kanserine karşı tedavi edilen 53 yaşındaki hasta, başarılı bir şekilde kansere karşı ameliyat edildi.

TİGRİS HABER - Batman’da yumurtalık kanserine yakalanan ve tedavi altına alınan 53 yaşındaki hasta Naciye Şahin, doktorlar tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. İlyas Turan, hastanın yumurtalık kistinden dolayı ameliyat olduğunu, devamında ameliyat patoloji raporu yüksek dereceli yumurtalık kanseri gelmesi üzerine jinekolojik onkoloji polikliniğine başvurulduğunu söyledi.

Hastanın gerekli muayene, ön tetkik ve radyolojik görüntülemeleri tamamlanarak ameliyat kararı alındığını belirten Dr. Turan, "Hastamıza debulking cerrahisi yani makroskopik olarak geride hiç tümör kalmayacak şekilde tümör boşaltma ameliyatı yapıldı. Ardından hastamız ameliyat sonrası takiplerinde stabil hale geldikten sonra optimal sürede taburcu edildi. Ameliyat sonrası poliklinik kontrolünde hastamızın muayenesi yapılarak genel durumu ve patoloji raporu değerlendirildi. Devamında hastamızın tedavisinin tamamlanması açısından medikal onkoloji polikliniğine yönlendirildi. Hastamız kemoterapi tedavisinden sonra yeniden değerlendirilecek, düzenli takip ve tedavisi polikliniğimizce yapılacaktır. Hastamıza geçmiş olsun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

“Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum”

Yapılan ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu belirten hasta Naciye Şahin, "İlk ameliyat raporum kötü huylu hastalık gelmesi üzerine İlyas hocama yönlendirildim ve Jinekolojik Onkoloji polikliniğine başvurdum. Doktorum hastalığım hakkında beni ve ailemi detaylı olarak bilgilendirdi. Ameliyat öncesinde hazırlıklarım yapıldı. Ameliyat sürecim çok güzel geçti. Çok şükür iyiyim ve bir şikayetim yok. Allah bin kere razı olsun doktorumdan. Bundan sonra düzenli olarak tedavi ve kontrollerime devam edeceğim. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" diye konuştu.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.