Yurtsever Demokrat İttifak yerel seçimlere bağımsız adaylarla girecek

Yurtsever Demokrat İttifak yerel seçimlere bağımsız adaylarla girecek
PAK ve PSK'nin oluşturduğu Yurtsever Demokrat İttifak, Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman’da bağımsız belediye başkan adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

Tigris Haber- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Demir Otel'de bugün aday tanıtım toplantısı yapan Yurtsever Demokrat İttifak, 31 Mart yerel seçimine katılacak bağımsız belediye başkan adaylarını tanıttı.

Toplantının açılış konuşmasını PAK PM Üyesi Siraç Kırıcı yaptı. 

5-005.jpg

HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 7 Kürt partisiyle kurduğu ittifaka katılmayan Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) ve Partiya Sosyalist a Kurdistan (PSK) Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman’da bağımsız belediye başkan adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

7-004.jpg

Diyarbakır’da ortak aday toplantısı yapan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve PSK Genel Başkanı Mesut Tek, 4 kentte bağımsız adaylarla seçime girmenin yanı sıra Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesi ile Mardin’in 3 ilçesinde seçimlere bağımsız adaylarla gireceklerini belirtti.

Aday tanıtım toplantısında konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, ilkeler çerçevesinde siyaset yapacaklarını belirterek, PSK ile kurdukları Yurtsever Demokrat İttifak’la seçime gireceklerini kaydetti. PSK Genel Başkanı Mesut Tek ise “Biz başarıyı alacağımız oya göre değerlendirmiyoruz. Biz iki partinin diğer demokrat, yurtsever kesimlerle alanlara çıkmasını başarı olarak görüyoruz” dedi. Konuşmaların ardından partiler, bağımsız aday olarak destekleyecekleri adayları tanıttı.

Yurtsever Demokrat İttifak'ın bağımsız beldiye başkan adayları şöyle:

Sait Aydoğmuş: Diyarbakır

M. Feyyaz Ekmen: Batman

Abdulkadir Demir: Mardin

Ali Ziver Çakı: Muş

Yenişehir : Ramazan Kahramaner

Kayapınar: Zeki Ekinci

Bağlar: Hidayet Fidan

Kızıltepe: Şeyhmus Ünal

Nusaybin: Latif Köseoğlu

 

Öte yandan, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Avukat M. Celal Baykara’nın da İstanbul’dan bağımsız adaylığını deklare ettiğini ve kendilerinin de Yurtsever Demokrat İttifak olarak Celal Baykara’yı destekleyeceklerini söyledi. Ayrıca Özçelik, diğer bazı bölgelerde aday çıkarma çalışmalarının da sürdüğü bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.